אודות בית הספר להנדסה מכנית

מזכירה - רותי אביב

וולפסון - הנדסה מכנית, 221, טל' 6408158,
rutia@tauex.tau.ac.il

רבים מהאתגרים ההנדסיים שאנו מתמודדים איתם כיום - לדוגמא הצרכים הביטחוניים של מדינת ישראל, ההתפתחות הכלכלית, תגלית הנפט והגז והשינוי האקלימי, מחייבים שילוב של הנדסה מכנית, על מנת לשמור על הביטחון, הסביבה וההתייעלות האנרגטית.

תפקידו וייעודו של המהנדס המכני נמצאים בתהליך מתמיד של התחדשות. הכשרתו של המהנדס המכני מאפשרת לו לעסוק במגוון רחב של תפקידים בנושאים הכוללים: מחקר ופיתוח, תכנון, ייצור, ניהול הנדסי ואחזקה. בנוסף לתחומים הקלאסיים של המהנדס המכני, ההכשרה הבסיסית שמקנים הלימודים במגמה להנדסה מכנית מאפשר לבוגרים לעסוק בקשת רחבה של תחומים, כגון: הנדסה אווירונאוטית, הנדסת אניות ואוקינוגרפיה, הנדסה גרעינית, הנדסה אזרחית, הנדסת חומרים, הנדסת סביבה, הנדסת מכטרוניקה ורובוטיקה, זיווד אלקטרוני, הנדסת מחשבים והנדסה ביו-רפואית.

התחום הכי מתאים ל... מי שרוצה לבנות את הרחפן המתקדם הבא או את המכונית האוטונומית העתידית. מי שרוצה לפתח אנרגיה חלופית בשביל לשפר את החיים בכדור הארץ, או את דור הרובוטים הבא.

חידושים אחרונים... רציתם פעם ליצור חומר חדש שלא קיים בטבע והוא פרי המצאתכם בלבד? פרופ' יאיר שוקף הצליח ליצור מטה-חומר תלת-מימדי שיכול להופיע בכל צורה שאתם יכולים לדמיין, לפי הזמנה.

איפה עובדים אחרי זה? ניתן להשתלב בעבודה במפעלים תעשייתיים, חברות היי-טק ותעשיות בטחוניות העוסקים במגוון תחומים – מהנדסי מכונות מועסקים בכל מוסד גדול שבו מערכות מכניות מורכבות המצריכות טיפול ותחזוקה שוטפים.

תחזיות רבות בדבר הטכנולוגיות המובילות בשנים הבאות כוללות בתוכן את אוסף הנושאים הבא:
  • ננו-טכנולוגיה
  • רובוטיקה
  • אנרגיות חלופיות
  • איכות הסביבה
  • ביו-הנדסה

בית הספר להנדסה מכנית, תוכנית הלימודים ואירגון הבוגרים מייצרים בית חם ללמידה איכותית והתפתחות מיקצועית בזמן הלימודים ולאחריהםאנו מזמינים תלמידים מצטיינים לקחת חלק בלמידה והתפתחות תחום ההנדסה המכנית ולהשפיע בכך על טכנולוגיות העתיד. אנו מזמינים אתכם להרשם ללימודי הנדסה מכנית בבית הספר להנדסה מכנית שבפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב.