תכנית לימודים "מדע והנדסה של חומרים" לתואר שלישי

הלימודים לתואר דוקטור נועדו להכשיר את הסטודנט להיות מומחה ובעל ידע, בין המובילים בעולם בתחום התמחותו, בעל יכולת מוכחת לבצע עבודה מחקרית עצמאית, בעל אופקים רחבים במדע וטכנולוגיה, ומצויד בכלים לתרומה יעילה לחברה ולמשק. עבודת המחקר, שהיא המרכיב העיקרי בלימודי דוקטורט, תכלול בשלב ראשון איתור חזית הידע בתחום ההתמחות וביקורת עניינית של הנעשה בעבר, הצבת יעדי המחקר, גיבוש תוכנית עבודה מקורית ותיאור השיטות והאמצעים לחקר הבעיה תוך עמידה בלוח זמנים סביר. במהלך המחקר יוכיח הסטודנט מחשבה מקורית וכושר ביצוע וניתוח. התזה תיכתב, בשפה האנגלית, בניסוח מדעי ולשוני רהוט. היא תסכם את המחקר על כל היבטיו בצורה עניינית וביקורתית, תבליט את תוצאות המחקר ואת תרומת המחקר לתחום ההתמחות. הסטודנט גם יפתח סקרנות מדעית וירחיב את ידיעותיו בנושאים מדעיים וטכנולוגיים הסובבים את שטח התמחותו. במסגרת לימודיו ישתלב הסטודנט במערך ההוראה של הפקולטה כהכנה למעורבות חברתית הצפויה לו בעתיד.

 

תלמידי דוקטורט יתקבלו בכפוף לתקנון האוניברסיטאי לתלמידי מחקר ובהתאם למדיניות הוועדות האוניברסיטאית והיחידתית לתלמידי מחקר. רשאי לפנות לוועדה היחידתית בבקשה להתקבל כ"תלמיד מחקר שלב א'" במסלול הרגיל בעל תואר "מוסמך אוניברסיטה" בפקולטה הנדסית בציון משוקלל "טוב" (80) ומעלה וציון עבודת גמר 85 ומעלה. מועמד בעל תואר שני בפקולטה שאינה הנדסית, או שהכשרתו היא בתחום שונה, יידרש להשלים בציון 80 לפחות מספר קורסים לפי המלצת המנחה ובאישור הוועדה היחידתית. המועמד יעביר למזכירות את המסמכים הבאים: (1) הסכמת חבר סגל, הרשאי להנחות תלמיד מחקר, לשמש כמנחה וכן הסכמת ראש המחלקה לקבלת המועמד. (2) שני מכתבי המלצה לפחות מחברי סגל אוניברסיטה או אנשי מקצוע מהתעשייה (בעלי תואר דוקטור) המכירים את המועמד, כשהמלצה אחת לפחות מאיש אקדמיה. בעל תואר שני מהפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל-אביב אינו חייב להמציא מכתבי המלצה מאחר שמידת התאמתו ללימודי דוקטורט תישקל לפי חוות דעת הבוחנים על עבודת המאסטר שלו.

 

מידע שימושי על התואר השלישי באוניברסיטת תל-אביב תמצא כאן.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>