קבלו את ד”ר חנא בשארה

חבר סגל חדש במחלקה למדע והנדסה של חומרים

21 יולי 2022
 ד”ר חנא בשארה

נעים מאוד…  אני ד”ר חנא בשארה.

הגעתי לפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב…  ממכון מקס פלנק לחקר ברזל (דוסילדורף, גרמניה) אחרי פוסט-דוקטורט של כמעט שלוש שנים וחצי. את כל התארים עשיתי בפקולטה להנדסה ומדע של חומרים בטכניון.

דברים שאני גאה בהם... פיתוח מערכות ניסוי והשגת תוצאות מדעיות-הנדסיות מצוינות לאורך שנות הלימודים והפוסט. בדוקטורט בניתי מערכות ניסוי לאפיון גלאי לחץ פייזואלקטריים עם רגישות גבוהה במיוחד ללחצים קטנים. ובפוסט פיתחתי מערכות ניסויית לאפיון מקומי של פגמים בחומר, המערכת הזאת הניבה הבנה מדעית עמוקה של הפגים ואפשרה אפלקציות הנדסיות. בנוסף אני גאה ביכולת שלי לגדל את החומרים אשר חקרתי אותם בכל המימדים: ננו-גבישים, שכבות דקות וחומר נפחי.

אם הייתי צריך לספר על המחקר שלי, הייתי אומר... אני חוקר את התכונות החשמליות המקומיות של פגמים וממשקים פנימיים בחומרים, ומקשר את התכונות עם המיקרומבנה של הפגמים. המחקר שלי מתחיל בשליטה על גידול החומרים כדי ליצור פגמים בעלי מבנים ספיציפיים. אז מנתחים את המבנה בשיטות הנדסת-חומרים; ומאפיינים תכונות חשמליות מקומיות ע”י שיטות מתקדמות בתוך מיקרוסקופית אלקטרונים סורקת. החדשנות במחקר היא ניתוח התכונות באופן מקומי בהקשר של מיקרומבנה - דבר זה מעמיק את הבנת המדע הבסיסית ומרחיב את הנדסת-הפגמים לרב-מימדיות.

החלום והמטרות שלי למעבדה החדשה... (1) להמשיך לפתח שיטות מתקדמות לאפיון חשמלי מקומי של פגמים בחומר. (2) להבין איך תכונות מבניות של פגמים מכתיבות התכונות הפיסיקליות, ובפרט החשמליות, שלהם. (3) לפתח מושגים חדשים של עיצוב והנדסת פגמים, אשר בנויים על הבנות מדעיות שמפתחים בקבוצת המחקר. (4) ליצור סגסוסות וממשקים פנימיים על תכונות חשמליות ומיכניות מצויינות.

אם לא היית חוקר/ת ... הייתי בעלים של בית-קפה שכונתי.

ליצירת קשר איתי... לשלוח הודעה ל hbishara@tauex.tau.ac.il