שיפוץ לובי ומסדרונות בית הספר לחשמל

חידשנו כי רצינו שיהיה לכם.ן יותר נעים פה (: 

אי אפשר לפספס את מתיחת הפנים שעבר לובי קומה 0 של בניין מעבדות וכעת היה הזמן של קומות 1 ו-2 להצטרף - התוצאה יפה יותר ממה שציפינו! הפרופסורים ערן סוחר ורמי זמיר, ראשי בית הספר להנדסת חשמל הנכנס והיוצא, מציינים בסיפוק את השינוי האדיר שעבר הבניין בן הכמעט 40 שנה: "פרויקט שיפוץ בניין מעבדות נולד מהצורך לשפר את נראות בית הספר שלנו בעיני התלמידים, המרצים, החוקרים, והתעשייה (כי הרבה יותר כיף ללמוד במקום נעים). לנראות בית הספר יש הרבה מאד צדדים: מהעולם הדיגיטלי כגון באתרי האינטרנט ובסושיאל מדיה, וכלה במוניטין בקרב הציבור הרחב והאקדמיה בארץ ובעולם. אפילו השם שלנו - "הנדסת חשמל" - דורש כנראה עדכון בעיני דור העתיד. אבל לפני כל הדברים החשובים האלה, היה צורך לייצר סביבה פיזית שתעמוד בציפיות הגבוהות מאקדמיה בעולם טכנולוגי חדשני. ליצור מקום שימשוך סטודנטים, חוקרים ואנשי סגל לבוא למקום הלימודים והעבודה, מקום מפגש של רעיונות, דיסציפלינות ובני אדם. וחזון נוסף - ליצור לב שמאחד את היחידות ותתי היחידות הרבות של בית הספר, המפוזרות על פני מספר גדול של בניינים וקומות בקמפוס." 

 

 

בשביל זה הזמנו את משרד האדריכלות, שתיכנן בעבר את לובי קומה 0 של בניין מעבדות, להרחיב ברוח דומה את העיצוב של קומות 1 ו-2. הקווים המנחים שקבענו היו של עיצוב חי ותוסס, ריהוט המחובר לעולם ההייטק, ופן אקדמי - מבחינת תכנים, חומרים ומיצגים. את לוחות הפרסומים המיושנים, השתדרגנו במסכי טלוויזיה בהם אנחנו משתפים בהם כל מה ששווה לדעת, ופיזרנו ברחבי הקומה לוחות מחיקים למפגשי בריינסטורמינג בין חוקרים וחוקרות במסדרונות. אמנם, קצת לצערי, היו גם נקודות מעט רגישות בשיפוץ כמו למשל נאלצנו לוותר על תמונות המחזור הישנות שהיו תלויות על הקירות (מי עוד זוכר?), אבל אנחנו בטוחים שהאוניברסיטה תמצא בעתיד דרך יותר פרקטית להנציח את התמונות הללו.

 

לפני:

אחרי:          

שלא תטעו, יש עוד הרבה מה לעשות, להרחיב ולשפר: חומרים שיוצגו במסכי הטלוויזיה על קבוצות המחקר והפעילויות, מיצגים, הרחבה לבניין תוכנה, עידוד ישיבה בשטחים המשותפים לארוחה או בריינסטורמינג ועוד. לסיום, הפרויקט הזה קיים וחב תודה לפעולתן/ם של הרבה מאד נשים וגברים שעזרו ותרמו מזמנם ומירצם: קודם כל ומעל לכל - צוות משרד בית הספר בראשות סיגלית שועל - מיכל ז'אן, טלי קול ועירית נוילנדר, צוות אב הבית - בראשות מולו אנדרגי ובמיוחד אופיר בטט, דיקני בית הספר האחרונים, יוסי ונעם, וראש בית הספר הקודם מרק שטייף - שדאגו ליצור מסגרת תקציבית ("תוכנית החומש") לטובת פיתוח בית הספר שלנו, שגדל בהתמדה במספר התלמידים ואנשי הסגל, אנטולי חינה, ואנשי סגל בית הספר שעזרו לו, שבנה מאגר של נוסחאות מייצגות ו-4 דמויות מדענים מעוררי השראה = ג'ימס מכסוול, איימי נואטר, עדה לובליס, וקלוד שאנון (בפרט נציין את חגית מסר ירון שהדגישה את החשיבות התדמיתית של ייצוג של נשים מדעניות לצד מדענים גברים), ואחרונים חביבים - גורמי התכנון והביצוע: ענת וליטל הרמן ממשרד האדריכלות של ענת, איתי טאוב ממשרד עיצוב המדבקות והדמויות WizArt, ואנשי אגף הבינוי של האוניברסיטה רויטל שם טוב בודיאנו, ואילן שקרוב. 

 

מקווים שהחללים המשופצים שלנו יהפכו את הלמידה וטובה יותר (:  

הכנו גם סרטון קצר על השיפוץ - לצפייה לחצו כאן

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>