אודות המחלקה

עיר חכמה

מהתעשייה המסורתית ועד לניהול שרשראות הספקה, מחברות "הזנק" (start-ups) קטנות ועד לחברות ענק בינלאומיות, ומארגונים יצרניים לארגוני שירות, יכולת התחרות הבינלאומית של התעשייה הישראלית תלויה ביכולתה להסתגל במהירות למתודולוגיות ייצור וניהול מודרניות באופן שיטתי ומובנה.

לימודי הנדסת תעשייה וניהול מיועדים להכשיר... תוכנית הלימודים מכשירה מהנדסי ומהנדסות תעשייה וניהול שיהיו "המוחות" של הארגונים בהם הם פועלים. הם ישתמשו בידע וביכולות שלהם לקבלת החלטות, תכנון, תפעול וניהול של הארגון.

חברי הסגל במחלקה... נוטלים חלק פעיל בהשגת מטרה זו, תוך הדרכת סטודנטים במגוון תוכניות, שיתופי פעולה עם התעשייה, וביצוע מחקרים במגוון תחומים החיוניים לקיומם של ארגוני שרות וייצור מתקדמים.

המאפיין את הלימודים...הלימודים מקנים ארגז כלים עשיר שכולל יכולות וידע מתחומים שונים. כלימודי הנדסה, מושם דגש רב על לימוד מתמטיקה ברמה גבוהה. הידע הזה מיושם בהמשך, כאשר לומדים שיטות מתקדמות בחקר ביצועים ובאופטימיזציה. השליטה בשיטות אלה מאפשרת לבוגרים שלנו למצוא פתרונות מושכלים למגוון רחב של בעיות מעשיות. תלמידי התוכנית רוכשים גם יכולות טכניות וידע רב בתחום המחשוב. הם לומדים תכנות, ניתוח ואפיון מערכות, ושימוש בכלים חישוביים לסימולציה ולפתרון בעיות. הלימודים גם מקנים ידע ויכולות מעולים בסטטיסטיקה ובעיבוד נתונים שהופכים את בוגרי התכנית למועמדים מבוקשים למשרות המוגדרות "מדעי נתונים". בנוסף, הלימודים כוללים קורסים בניהול ובמדעי החברה. הם מאפשרים הבנה של תהליכים חברתיים ויישום של ידע בכלכלה, בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה לתכנון ולניהול של ארגונים ומערכות טכנולוגיות.

התחום הכי מתאים ל... התחום מתאים לגברים ולנשים רחבי אופקים שאוהבים לחשוב, רוצים לשלב שימוש בכלים מתמטיים מתקדמים עם חשיבה מעשית, מעוניינים להשפיע ולהוביל, מתעניינים בחזית הטכנולוגיה, ושואלים איך אפשר להפוך תהליכים וארגונים לטובים יותר.

חידושים אחרונים...תלמידי המחקר והחוקרים במחלקה עוסקים בתכנון מערכות תחבורה חדשניות, מסייעים למערכת הבריאות לקבוע חיסון אופטימלי של חולים, מסייעים בהתגוננות כנגד תקיפות סייבר, מתכננים את ההספקה של מצרכים הכרחיים בזמן חירום, עוסקים במחקר על שילוב אוטומציה מתקדמת בתחומים כמו ייצור, בטחון או רפואה, והם עוסקים בעוד מגוון פרויקטים שמשפרים, ולעיתים אף מצילים את חייהם של אנשים רבים.

איפה עובדים אחרי זה?... מהנדסי תעשייה וניהול עובדים בכל הארגונים הגדולים במשק. חברות ההיי-טק המובילות בישראל מחזרות אחרי בוגרים שלנו, כמו גם חברות יעוץ, מערכת הביטחון, משרדי ממשלה, רשתות קמעונאיות, בנקים, חברות ביטוח וגם, כמובן, מפעלים שעוסקים בייצור (עם דרישה גדולה יותר למהנדסי תעשייה וניהול, ככל שהיצור יותר מתוחכם).

חלק מתחומי המחקר במחלקה כוללים את הנושאים הבאים:

• מדעי הנתונים, יישומי בינה מלאכותית ולמידת מכונה

• תחבורה חכמה וערים חכמות

• ניהול שרשראות אספקה, מערכות מלאי ולוגיסטיקה

• חקר ביצועים וניהול התפעול

• מערכות בריאות ושירות

• ממשקי אדם מחשב, גורמי אנוש

• כריית מידע, טכנולוגיית המידע ומערכות המלצה

• בקרה אופטימאלית ויוריסטיקות מבוססות נתונים

• תכנון מערכות ייצור ושרות, תזמון ושיבוץ

• תורת ההחלטות, תורת המשחקים ותיאוריות כלכליות

• אנליזה סטטיסטית ובקרת תהליכים סטטיסטית

• יישומים מתורת האינפורמציה

אם גם אתם לא מסתפקים במה שאתם כבר יודעים והדמיון שלכם הולך צעד אחד נוסף, אל מחוזות הלא ידוע ואל התגליות של העתיד, מקומכם אתנו – בפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן של אוניברסיטת תל אביב.