אודות המחלקה

תעשיה

מהתעשייה המסורתית ועד לניהול שרשראות הספקה, מחברות "הזנק" ((start-ups קטנות ועד לחברות ענק בינלאומיות, ומארגונים יצרניים לארגוני שירות, יכולת התחרות הבינלאומית של התעשייה הישראלית תלויה ביכולתה להסתגל במהירות למתודולוגיות ייצור וניהול מודרניות באופן שיטתי ומובנה.

חברי הסגל במחלקה להנדסת תעשייה נוטלים חלק פעיל בהשגת מטרה זו, תוך הדרכת סטודנטים במגוון תוכניות, שיתופי פעולה עם התעשייה, וביצוע מחקרים במגוון תחומים החיוניים לקיומם של ארגוני שרות וייצור מתקדמים.

התחום הכי מתאים ל... אנשים שמתעניינים ב-Big Data, מכונות והאנשים שמפעילים אותן, כיצד אפשר ללמד רגשות אנושיים לרובוטים, תורת המשחקים וכיצד כל אלה מתקשרים לכספים וכלכלה.

חידושים אחרונים... תהיתם פעם כמה חברים באמת יש לכם? ד"ר ארז שמואלי חקר את הנושא ומצא, בעזרת נתוני Big Data שבארצות הברית, דנמרק וישראל, רק חצי מהאנשים שאדם ממוצע מגדיר כחבר הם באמת החברים שלו.

איפה עובדים אחרי זה? מהנדסי תעשייה עובדים בכמעט כל הארגונים הגדולים, כולל מפעלי ייצור, נותנים שירותים, מערכת הבריאות, משרדי ממשלה, מערכת הביטחון, וכד'. הם עוזרים לארגונים לתכנן את פעולותיהם ולהשיג את מטרותיהם.​

חלק מתחומי המחקר במחלקה כוללים את הנושאים הבאים:

• ניהול שרשראות אספקה
  • תכן מפעלים וקווי הרכבה
  • חקר ביצועים וניהול התפעול
  • תזמון ושיבוץ
  • אנליזה סטטיסטית ואפליקציות מתורת האינפורמציה
  • מערכות מלאי ולוגיסטיקה
  • תכנון הייצור
  • כריית מידע וטכנולוגיית המידע
  • מערכות ייצור משולבות מחשב
  • ניהול כולל לאיכות
  • בקרה אופטימאלית
  • בקרת תהליכים סטטיסטית
  • תורת ההחלטות, תורת המשחקים ותיאוריות כלכליות

אם גם אתם לא מסתפקים במה שאתם כבר יודעים והדמיון שלכם הולך צעד אחד נוסף, אל מחוזות הלא ידוע ואל התגליות של העתיד, מקומכם אתנו – בפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן של אוניברסיטת תל אביב.