מעבדות מחקר והוראה

מעבדה
  • מעבדות מחקר
  • מעבדות הוראה
  • מעבדת מחקר והוראה
  • מערכת שעות מעבדות

 

מעבדת DELTA (Deep Learning Technologies and Application)

מעבדת מחקר בראשותו של ד"ר נעם קניגשטיין, עוסקת במחקר יישומי של אפליקציות מבוססות למידה עמוקה. מטרת העל של המעבדה היא להנגיש ולקדם דמוקרטיזציה של כלים מתקדמים בלמידה עמוקה לכולם. תחומי הפעילות כוללים מערכות המלצה, הסברה באינטליגנציה מלאכותית (Explainable AI), חיזוי מדדי מקרו-כלכלה, AI בחקלאות, AI בחינוך, למידת מכונה עבור מוזיקה אלקטרונית, ועוד. במסגרת תחומי הפעילות השונים אנו מקיימים שיתופי פעולה ענפים  עם התעשייה ועם גופי ציבור.

 

המעבדה לנתוני עתק   Big Data Lab

המעבדה לנתוני עתק היא מעבדת מחקר הפועלת בניהולו של פרופ' ארז שמואלי. מידע דיגיטלי על משתמשים הוא ללא ספק הנפט של הכלכלה החדשה. איסוף, עיבוד ומינוף נתונים כאלה בקנה מידה גדול, מגמה הנקראת 'ביג דאטה', הוא הדלק המפעיל שירותים מקוונים רבים כמו פייסבוק, גוגל, אמזון ונטפליקס. ביג דאטה טומן בחובו הבטחות רבות, הן ליחידים והן לטובת הציבור. ברמה האישית, ביג דאטה יכול לעזור למשתמשים לשמור על קשרי חברות, להיות יותר פרודוקטיביים ולבדר.  ברמת החברה, ביג דאטה יוצר הזדמנויות אדירות בתחומים הנעים בין שיווק, תחבורה, בריאות הציבור ותכנון עירוני. המחקר במעבדה מתמקד בשימוש בביג דאטה לבניית מודלים חישוביים לטובת תיאור, חיזוי ושיפור התנהגות אנושית. 


המעבדה לתחבורה ולוגיסטיקה

המעבדה לתחבורה ולוגיסטיקה פועלת בניהול משותף של פרופ' מיכל צור ופרופ' טל רביב ועובדים בה כעת שישה חוקרים, רובם דוקטורנטים. המחקר במעבדה עוסק בתחומים כמו מערכות שיתוף כלי רכב ונסיעות, שיטות מתקדמות להפצה של חבילות, ניהול שרשראות אספקה הומניטריות ניתוב דינאמי ותלוי זמן. המחקר  מתמקד בניסוח ופתרון של בעיות יישומיות בתחומים אלו. נעשה שימוש בכלי אופטימיזציה שונים. מודלי סימולציה משמשים לבדיקת הישימות של שיטות הפתרון המפותחות.


מעבדת  LAMBDA(Laboratory of AI, Machine Learning and Business Data Analytics)

במעבדה עוסקים במחקר בתחומים של בינה מלאכותית (AI), למידה חישובית ו Big Data - תחת ניהולו של פרופ' עירד בן גל. החזון שלנו הוא ליצור שיתוף פעולה משמעותי בין האקדמיה לבין מגזרי התעשייה וההיי-טק ולהביא אל הפרקטיקה שיטות מחקר מתקדמות וחדשניות בתחומים אלה. במעבדה מתקיים מפגש מרתק ואינטראקציה בין חוקרים מובילים מהאקדמיה לבין מקבלי החלטות ולבין סטודנטים הצפויים להיות הדור הבא של מקבלי ההחלטות במדינה, בתעשייה ובהיי-טק. המחקר במעבדה עוסק במגוון דוגמאות יישומיות כגון ניתוח חיישנים מכלי רכב אוטונומיים, ניתוח נתונים מרשתות חברתיות וממכשירים סלולריים, פיתוח מערכות בדיקה לקווי ייצור של מוליכים למחצה, זיהוי חשודים במערכות תקשורת, כלים להגנת סייבר באירגונים גדולים, זיהוי טרנדים והפצת אינפורמציה יעילה ברשתות חברתיות, מערכות המלצה לאיתור כח אדם מתאים לארגון, זיהוי אנומליות במסדי נתונים גדולים ועוד.


מעבדה לסקרנות

המעבדה, בניהולו של פרופ' גורן גורדון, מתמקדת בפיתוח אלגוריתמים של למידת מכונה, רובוטים חברתיים ומידול מתמטי של סקרנות אנושית. סקרנות היא הבסיס ללמידה אקטיבית ובמעבדה אנו מפתחים כלים להערכת סקרנות מבוססת מודל, יישומם באלגוריתמי ניתוח נתונים וברובוטים חברתיים שנועדו לשפר למידה.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>