קבלו את ד"ר יונתן יגאל אוסטרומצקי

חבר סגל חדש: מדעים להייטק

03 נובמבר 2019
ד"ר יונתן יגאל אוסטרומצקי

נעים מאוד, ד"ר יונתן אוסטרומצקי...אני חבר סגל חדש בבמדעים להייטק והגעתי לפקולטה להנדסה אוניברסיטת תל אביב כבר בשנת 2005, כאשר התחלתי את לימודי התואר הראשון בהנדסת חשמל. מהר מאוד נמשכתי למחקר, והצטרפתי אל המסלול הישיר לתואר שני, ומיד לאחריו לדוקטורט. עם סיום לימודי הדוקטורט אצלנו בבית הספר להנדסת חשמל, יצאתי לפוסט-דוקטורט באוניברסיטת קולומביה בניו יורק. עכשיו, לאחר שנתיים בפוסט, אני משלים את המעגל וחוזר אלינו לפקולטה.

אם הייתי צריך לספר על המחקר שלי בכמה מילים, הייתי אומר...שהמחקר שלי משלב פיתוח תיאורטי של כלים ויכולות לצורך שערוך וזיהוי תופעות ממידע חלקי, ביחד עם מימוש היכולות הללו באפליקציות מרתקות: שיפור הדיוק של ניטור מזג אוויר ע״י שימוש במידע מזדמן מרשתות סלולריות, או זיהוי התקפות סייבר על תשתיות קריטיות (כמו רשת החשמל) והתרעה מבעוד מועד.

הישגים שאני גאה בהם....אני גאה בכלים המחקריים התיאורטיים שפיתחתי - הכלים הללו, שכבר נבדקו בשטח, תורמים לשיפור היכולת והדיוק של מדידות האקלים, וגם לשיפור וייעול התשתית של רשתות תקשורת אלחוטיות עתידיות. במהלך הדוקטורט הוזמנתי להרצות במספר כנסים כדי להציג את המחקר, ואף זכיתי במלגת סטודנט מארגון ה IEEE לצורך נסיעה לסין והצגת המחקר. בנוסף - אני מאוד גאה בהצלחה לשלב את המחקר עם הוראה. כבר במהלך הדוקטורט שימשתי כמרצה אצלנו בפקולטה, וזכיתי במספר רב של פרסי הצטיינות. בהמשך, במהלך פוסט-הדוקטורט, פעלתי רבות בפעילויות שונות של הנגשת מדע-הנדסה-טכנולוגיה-ומתמטיקה למורים ולתלמידים בבתי ספר מקומיים בניו יורק. רק לאחרונה זכינו במענק של 100,000 דולרים מחברת ווריזון לצורך פיתוח תשתית לימוד וירטואלית לתלמידי תיכון על גבי רשת דור 5 העתידית.

המטרות למעבדה החדשה שלי...לפתח שיטות חדשניות לייעול התשתיות העתידיות של תקשורת אלחוטית (לדוגמא בערים חכמות) - הן לצרכי תקשורת יעילה, והן לצרכים אופורטוניסטיים כמו ניטור האקלים. בנוסף – אני מתכנן להשתמש בכלים ובידע שצברתי בתקופת פוסט-הדוקטורט כדי לנסות וליצור תשתית לשדרוג חוויית ההוראה האקדמית.

כשאני לא באוניברסיטה...אני משחק טניס, מבשל, ומשחק עם הכלב.

אם לא היית חוקר הייתי...כנראה רופא

ליצירת קשר איתי