שיתוף פעולה בין הפקולטה להנדסה ומכללות אורט להנדסאים

מפגש התנעת פעילות והצגת פעילויות בין השותפים במיזם

10 אפריל 2019
אורט

בתאריך ה 26.03.2019 התקיים מפגש התנעה והכרזה על שיתוף פעולה בין בית הספר להנדסה מכנית של הפקולטה להנדסה אוניברסיטת תל אביב למכללות אורט יד סינגלובסקי ואורט יד שפירא כפר סבא בהנחייתו של פרופ' יורם רייך. פרופ' רייך הוא חוקר בתחום תכן הנדסי ומערכתי, ופיתוח כלים לחדשנות ויצירתיות ואחראי על פרויקטי הגמר של בית הספר להנדסה מכנית בפקולטה להנדסה.

מטרת המפגש

המטרה העיקרית של המפגש היא להביא לידי ביטוי את שיתוף הפעולה והגדלת האופציות הטכנולוגיות היישומיות שהפקולטה להנדסה יכולה להעמיד בפני הסטודנטים במחלקות הטכניות במוסדות אלו, וכתוצאה מכך הגדלת האטרקטיביות של הלימודים במחלקות אלו. בנוסף יפתחו יחדיו פרוייקטים משותפים כאשר אחד מהם הוא רכב לתחרות הבין-לאומית Formula University.

מה היה בסדר היום?

לאחר התכנסות קצרה על קפה ועוגה , ארקדי קפאלוביץ, מהנדס מעבדות הוראה בבקרה ומכאטרוניקה, הציג את הפיתוחים. לאחר מכן שמענו מפרופ' יוסי רוזנוקס, דקאן הפקולטה להנדסה ויוסי יאשי, מנהל מכללת אורט סינגלובסקיב, על משמעות שיתופי הפעולה. המשכנו עם הרצאה מרתקת של פרופ' רייך: "מה זה להיות מהנדס בימינו ?". לקראת סיום הוצגו הפרוייקטים ושיתופי הפעולה, לשמם התכנסנו, לשנת 2019 ע"י יהודה פליישמן:

• תכן קלנעית אפיקים ל Drive by wire – היגוי, האצה, ובלימה
  • תכן מנגנון הטיה לרכב פורמולה (לפי הגדרות התחרות)
  • חומרים מרוכבים: יצור חיפויים ותמיכה ביצור לרכב פורמולה 2019 (בשיתוף פעולה עם תיטק)
  •  תכנון צמות ושרטוטי חיווט לרכב פורמולה 2019 ו- 2020 אוטונומי.

לתמונות נוספות