"יושבים הרבה - משמינים יותר" - מחקרו של פרופ' עמית גפן

מאמר במוסף הבריאות של עיתון "הארץ" על עבודת המחקר של פרופ' עמית גפן ופרופ' דפנה בניהו (הפקולטה לרפואה) בנושא הקשר בין ישיבה ממושכת לבין השמנה של האיבר עליו יושבים

10 ספטמבר 2014

לינק למאמר >

מפחדים להשמין? אל תשבו כל כך הרבה

מצב גופני סטטי, למשל בעת ישיבה ממושכת או שכיבה, מגרה את תאי הגזע בגוף להתמיין לתאי שומן המייצרים עוד ועוד שומנים, ומעלה את הסיכון לעלייה במשקל, בעיקר בישבן - כך מצאו חוקרים מאוניברסיטת תל-אביב.

השמנה היא לא רק מחלה מטאבולית אלא גם ביומכאנית. כלומר, היא עשויה להיווצר כפי הנראה גם בשל מצב גופני סטטי ולא רק בשל צריכת קלוריות גבוהה. כך מצאנו במחקרנו, שמומן על ידי הקרן הלאומית למדע, נעשה בשיתוף הדוקטורנטית נעמה שוהם ופורסם בחודש שעבר בכתב העת Biophysical Journal. ממצאינו מראים כי אין להתייחס להשמנה רק כאל הפרעה שנגרמת בשל מאזן קלורי לקוי: קרי, קצב צריכת האנרגיה ממזון (קלוריות) עולה על קצב ניצול האנרגיה (תחזוקת הגוף ופעילות) וגורם לה להיאגר כשומנים ברקמות השומן בגוף. כיום עיקר תורת הטיפול בהשמנה מבוסס על דיאטה ושינויי תזונה וכן פעילות גופנית, אך יש מקום לבדוק את תגובת רקמות השומן...

לקובץ pdf