מעבדה חדשה לבינה מלאכותית

מעבדת LAMBDA

08 אפריל 2018
מעבדת LAMBDA

המחלקה להנדסת תעשיה בפקולטה להנדסה באוניברסיטת ת"א חונכת מעבדה חדשה לבינה מלאכותית, למידה ממוחשבת וניתוח נתונים. בראש המעבדה עומד פרופ' עירד בן-גל, חבר סגל וראש המחלקה לשעבר שעוסק במחקר יישומי בשיתוף פעולה עם חברות רבות בארץ ובעולם. תחומי המחקר של פרופ' בן-גל כוללים נושאים כגון: בינה מלאכותית (AI), BIG DATA ומדעי הנתונים, למידה חישובית, ניתוח עסקי ויישומי תורת האינפורמציה, כל זאת עם דגש חזק על אתגרים תעשייתיים אמיתיים.

אקדמיה ותעשיה

מעבדת LAMBDA תאפשר לתעשייה אינטראקציה עם חוקרים וסטודנטים בתחומי בינה מלאכותית ומדעי הנתונים. היא תאפשר לסטודנטים בתארים מתקדמים להתנסות בפתרון בעיות אמיתיות כמדעני נתונים, כגון ניתוח נתונים מרשתות חברתיות, מכשירים סלולרים, חיישנים מכלי רכב חשמליים, מערכות תחבורה, גלישה אינטרנטית ומערכות קמעונאות.

תחומי מחקר

המחקרים עוסקים במגוון דוגמאות יישומיות, כגון פיתוח מערכות בדיקה לקווי ייצור של מוליכים למחצה, זיהוי חשודים במערכות תקשורת, כלים להגנת סייבר באירגונים גדולים, זיהוי טרנדים והפצת אינפורמציה יעילה ברשתות חברתיות, מערכות המלצה לאיתור כח אדם מתאים לארגון, זיהוי אנומליות במסדי נתונים גדולים ועוד.

צוות המעבדה

צוות המעבדה מורכב מקבוצה של סטודנטים לתארים מתקדמים וחוקרים שותפים (Affiliate Researchers) המתמחים בתחומי בינה מלאכותית ומדעי הנתונים (Data Science), בעלי רקע אקדמי רחב המשולב עם ניסיון מעשי בתעשיות שונות כגון ייצור ומוליכים למחצה, אינטרנט וסייבר, רשתות חברתיות, תחבורה, תקשורת, קמעונאות, פיננסים ואנרגיה.

לאתר המעבדה