מפגש בכירים גרסה 2018

אקדמיה ותעשיה בשיח פתוח לקידום וחיזוק הקשר

02 דצמבר 2018
מפגש בכירים גרסה 2018

השבוע התכנסו בכירי התעשיה הישראלית ומיטבי המוחות מהאקדמיה לשיח פתוח שהתמקד בדרכים להידוק הקשרים בין האקדמיה לתעשייה, הישגים וחדשנות; כמו כן גם אתגרי העתיד שהתעשייה והאקדמיה ניצבות בפניהם והחסמים שמולם הן מתמודדות.

הפקולטה להנדסה של אוניברסיטת תל-אביב שוקדת על הידוק הקשר עם התעשיה במסגרת פעילות התכנית לעמיתי התעשיה (IAP) של הפקולטה. המפגש מתקיים כמידי שנתיים שלוש בין מנהלי החברות השייכות לארגון IAP, לבין בכירי האוניברסיטה והפקולטה להנדסה.

המפגש השנה היה הגדול מסוגו ונכחו בו יותר מ-30 משתתפים הכוללים את נשיא אוניברסיטת תל-אביב, פרופ' קלפטר, דקאן הפקולטה, פרופ' רוזנוקס, ראשי היחידות של הפקולטה, ובכירים מהתעשיה כגון: אלקנה בן סיני (סגן נשיא באינטל העולמית) אהרון אהרון, (מנכ"ל הרשות לחדשנות), ד"ר שלמה מרקל (סגן נשיא ברודקום העולמית  ויו"ר דירקטוריון רמות), ד"ר ענבל קרייס (סגנית מנהל מפעל החלל IAI), שחר בר אור (מנכ"ל ווסטרן דיגיטל ישראל) ועוד רבים אחרים.

במפגשי עבר הועלו הצעות רבות ערך שנלקחו בחשבון ואף מומשו, ביניהן, עדכון קורסי התשתית בפקולטה, תכנית להנדסת מערכות, מתן תשתית להבנה רגולטורית לבוגרי ביו-רפואה, הצורך בפיתוח כלי למידה מרחוק ועוד. השנה, מסרים רבים הועברו בדגש כי אוניברסיטת תל-אביב מובילה בחדשנות ומצליחה לשלב הכשרת אנשי מחקר מעולים עם רלוונטיות לתעשיה בארץ. נוסף לכך, התפתח דיון סוער בעניין עבודת סטודנטים בזמן הלימודים ושילוב מרצים מהתעשיה בתכנית הלימודים. הערה לא פחות חשובה הועלתה בשולחן העגול שעניינה בהקניית כישורי התנהלות של הבוגרים, דבר שמתקשר לתכניות המולטי דיסציפלינריות שהפקולטה השיקה (כגון: הנדסה ורוח).

כאמור המפגש אורגן ע"י ארגון עמיתי התעשיה של הפקולטה להנדסה בעזרת הצוות הכולל את הגברת יערית רחמים אברוצקי (מנהלת קשרי תעשיה), הגברת גלית בוצר גלעד (אחראית השיווק הדיגיטלי של הפקולטה להנדסה) והגברת הילה כהנוביץ (מנהלת אדמיניסטרטיבית של התכנית "מדעים להייטק")

האקדמיה רואה עצמה כמעיין הידע של העת החדשה. ככזו עליה להביט קדימה, ולשמר את הרלוונטיות לצורכי התעשיה. בשל כך, השיח הפתוח והפורה שאנו דואגים לשמר בין האקדמיה לתעשיה יחזק משמעותית את הקשר וישרת אפוא את כולם מכיוון שזה מסע המשותף של כולנו - אקדמיה ותעשיה.

להנאתכם, קישור לתמונות מהכנס