חולמים להיות חלק מהצוות הניהולי שמניע את תעשיית ההיי-טק ואת עולם היזמות?

הכירו את תכנית הלימודים לתואר ראשון דו-חוגי המשלבת טכנולוגיה וניהול

21 ינואר 2020
הכירו את מסלול הלימודים לתואר ראשון דו-חוגי המשלב טכנולוגיה וניהול

תכנית "מדעים להיי-טק וניהול" מאפשרת ללמוד קורסים ב"מדעים להיי-טק" ו"ניהול" אשר יעניקו לבוגרי התכנית שילוב ייחודי של מיומנויות טכנולוגיות מקצועיות יחד עם הכרה מעמיקה של עולם הניהול ופיתוח כישורים אישיים בעולם דינאמי תוך שימוש במתודולוגיות ושיטות עבודה מתקדמות. הצטרפו אל האנשים שמניעים תהליכים, מפתחים חידושים טכנולוגיים ומובילים את עולם העסקים.

למה לשלב מדעים להיי-טק וניהול?

להיות גם אנשי טכנולוגיה מובילים וגם מנהלים מצוינים: השילוב של ידע טכנולוגי רחב ומיומנויות ניהוליות רחבות ומעמיקות פותח בפני בוגרי התכנית אפשרויות תעסוקה במגוון רחב של תפקידים – הן בחברות סטארט-אפ והן בחברות גדולות. בוגרי התכנית יהיו אנשי היי-טק ברמה הגבוהה ביותר ואנשי ניהול בעלי הבנה ארגונית וניהולית רחבה ומעמיקה, בעלי כלים לניתוח בעיות ופתרונן  אשר יובילו את תעשיית ההיי-טק בישראל ובעולם.

• היי-טק: עולם ההיי-טק התרחב מאוד ונוגע לכל תחום בחיינו. טכנולוגיות המידע והמחשוב המתקדמות שזורות בכל תחומי החיים ובהתאם, התוכנית המשולבת נוגעת בכל המהפכות העכשוויות ובכללן טכנולוגיות מידע, מחשוב ולמידה עמוקה. במקביל מכינה את בוגריהן להתמודדות עם טכנולוגיות חדשות שטרם הומצאו.
  • ניהול: תפקידם של אנשי ניהול בחברות מוטות טכנולוגיה הוא בעל פנים רבות. אנשי ניהול מומחים יכולים לנהל פעילות, לנהל מוצר, לנהל את הפיתוח העסקי, לנהל מכירות ואף לתכלל את הפעילות ביעילות מרבית. התכנית המשולב מכשיר את התלמידים בתשתית האופטימלית למשימות אלו וגם נוספות כך ששילוב הכשרה זו עם ידע טכנולוגי מעמיק פותח אופק רחב של הזדמנויות תעסוקה ייחודיות ויוצר סוג חדש ואטרקטיבי של מנהל.

אפשרויות תעסוקה לבוגרי התכנית

• בתחומי ניהול מוצר וניהול פרויקטים המהווים תשתית טכנולוגית ועסקית לכל פרויקט פורץ דרך. ההחלטות לגבי אפיון מוצר טכנולוגי חדש והובלת פרויקטים הינן הרות גורל להצלחתו של כל פרויקט. הבנה מעמיקה של צרכי השוק בשילוב עם ירידה לפרטי הטכנולוגיה הינם שילוב חשוב שמקנה יתרון ייחודי למבקשים להשתלב באפיק זה.
  • גם בתחום האינטגרציה (תכלול) שהפך להיות לאחד התחומים התוססים ביותר בעולם הטכנולוגי והניהולי קיימות הזדמנויות תעסוקה משמעותיות. כיום האינטגרטורים ניצבים מאחורי הקלעים, מנהלים את הזמנים של מחלקות הפיתוח, ודואגים שהן פועלות בתיאום אידיאלי תוך חתירה לעמידה ביעדים. לראשונה מוצע תכנית דו-חוגי שיתמקד במענה לביקוש העצום לאנשי ונשות ההיי-טק בתחום זה.

התעשייה מחפשת אתכם

התכנית זוכה לתמיכה מראשי תעשיית ההיי-טק ומובילי דעה המבינים את הערך הייחודי של בוגרי התכנית המשלבים לימודים טכנולוגיים יחד עם לימודי ניהול.

בכירים בתעשייה מדברים על התכנית החדש:

• אלי גלמן, מנכ"ל אמדוקס לשעבר ויו"ר הועד המנהל של האוניברסיטה: "מורכבות המערכות ופריצות הדרך הטכנולוגיות של השנים האחרונות מחייבות הכשרה של מובילים מזן חדש - זן שמשלב את יכולת האינטגרציה עם ההבנה הטכנולוגית העמוקה. כמי שמעורב משני צידי המתרס - התעשייה והאקדמיה - אני מאמין שהשילוב המוצע עונה על צורך דחוף ואמיתי של השוק במגוון רחב של חברות ומברך את שתי הפקולטות, הנדסה וניהול, על היוזמה הברוכה".
  • ציפי עוזר ערמון, מנכ"לית לומניס: "הסביבה העסקית והטכנולוגית משתנה ללא הרף. המיומנויות הנדרשות מהמנהלים אצלנו בלומניס ובתעשייה מערבות הבנה טכנולוגית מקיפה בד בבד עם הבנת השוק ויכולת לעשות עסקים הלכה למעשה. התוכנית החדשה מתאימה את ההכשרה של דור המנהיגים החדש לצורך ברור ומידי. ברכות לאוניברסיטת תל אביב שהרימה את הכפפה לבניית תכנית המותאמת לתעשיית ההיי-טק".
  • רו"ח יורם טיץ, מנכ"ל ארנסט אנד יאנג: "את הראיה האינטגרטיבית שכוללת טכנולוגיה מחד ופיתוח עסקי מאידך קשה להנחיל במקום העבודה ללא עזרה. המהלך החשוב של אוניברסיטת תל אביב שנרתמה למשימה ויזמה תכנית שמאגדת בין שתי הדיסציפלינות הכל-כך מעניינות הללו ישפיע רבות על כל התחום בשנים הבאות. ארנסט יאנג משוועת לבוגרים בעלי הכשרה כזו ותשמח להיות שותפה פעילה ביישום התוכנית ובפיתוחה".

*הענקת התואר מותנית באישור המל"ג

לפרטים ומידע נוסף