המסע המרתק של החללית הישראלית הראשונה בדרכה אל הירח

MEETUP בחסות התעשייה האווירית

26 מרץ 2019
MEETUP בחסות התעשייה האווירית

בתאריך ה 24.3 התקיים מיטאפ בחסות התעשייה האווירית לישראל בו אפי מנהל פרויקט SPACEIL מהתעשייה האווירית סיפר על המסע המרתק של החללית הישראלית הראשונה בדרכה אל הירח, מרגע שהרעיון נולד ועד לשיגור המרגש של בראשית.

SPACEIL הוקמה על ידי שלושה מהנדסים צעירים: יריב בש ויהונתן ויינטראוב שהם בוגרי אוניברסיטת תל אביב וכפיר דמרי. יריב, יהונתן וכפיר נענו לאתגר התחרות הבינלאומית Google Lunar XPRIZE: מרוץ להנחתת חללית בלתי מאוישת על הירח. עם נחיתת החללית על הירח, תהפוך ישראל למדינה הרביעית שתנחית חללית על הירח, לצד מעצמות העל: ברית המועצות, ארה"ב וסין. החזון של SPACEIL היא לתרום בקידום החינוך המדעי - טכנולוגי של הדור הצעיר למדעים, ועידוד החדשנות המדעית בישראל.

למיטאפ שהתקיים בחוג הצפוני הגיעו מאות סטודנטים ובוגרים והוא נחל הצלחה רבה! במקום שררה תחושת גאווה ישראלית, תחושת מסוגלות והיכולת לחלום עד הירח וחזרה.

הפקולטה להנדסה של אוניברסיטת תל אביב מודה לתעשייה האווירית על מתן החסות לאירוע וארגונו, בשיתוף ארגון עמיתי התעשייה של הפקולטה להנדסה ולחברינו מועד הנדסה עידן חדד, אורי אשכנזי ועידו אלפרן על הסיוע בארגון אירוע מלא השראה.

אלה שמתאהבים בבעיה הם אלה שממציאים לה פתרון