כשמנכ"ל Huawei פגש את החדשנות של אוניברסיטת ת"א

הצגה מקרוב של טכנולוגיית המחר

21 דצמבר 2017
Huawei
מימין לשמאל: איציק מלובני (נשיא Huawei ישראל), פרופ' מנדלוביץ (יו"ר IAPׂ), פרופ' קלפטר (נשיא אוניברסיטת ת"א), אריק שו (מנכ"ל שותף Huawei), ג'ואו הונג (נשיא ERIׂ)

חברת Huawei ואקדמיה

חברת Huawei היא מהבולטות מחברות הענק הסיניות ומובילה בעולמות התקשורת והמכשירים הניידים. החברה מתמקדת בחיפוש שיתופי פעולה בישראל בכדי למנף את החדשנות והיצירתיות של המהנדסים הישראליים לצרכי החברה. בין היתר, נבדקות אפשרויות של שיתופי פעולה עם האקדמיה בישראל. מטבע הדברים, אוניברסיטת תל אביב מהווה יעד ראשון למאמץ זה.

במסגרת ביקור קצר של מנכ"ל משותף של החברה, אריק שו ואיציק מלובני, נשיא Huawei ישראל, התבקשנו לארח את משלחת של החברה ולהציג בפניהם מספר פרויקטים נבחרים שפותחו בפקולטה להנדסה. פרוייקטים אלו העניקו לאורח מבט על החדשנות הפוטנציאלית במוסד שלנו. הכוונה היא למצוא מנועים עתידיים ליישום השת"פ כגון מחקר ממומן, מלגות, מרכזי מחקר ומעבדות ייעודיות.

שולחן עגול

הביקור אורגן ע"י צוות IAP של הפקולטה להנדסה באוניברסיטת ת"א. הביקור כלל פגישה עם נשיא האוניברסיטה פרופ' קלפטר, הרצאות של חוקרים שנבחרו ע"י הנהלת Huawei כגון פרופ' שי אבידן אשר למד אותנו על החדשנות האחרונה ב Machine Vision, פרופ' אהוד גזית מומחה לננו-טכנולוגיה ומהרכז החדש לגילוי תרופות ע"ש בלווטניק אשר דבר על חומרים חכמים מבוססי חלקיקים ננומטרים. כמו כן מנכ"ל יוניספקטרל, קובי סלע, הציג את פרוייקט הדגל של החברה "מצלמה היפר-ספקטרלית" שפותחה בפקולטה להנדסה. פרופ' דוד מנדלוביץ, יו"ר ארגון ה IAP הציג את פרויקט מומנטום multi view המפתח מצלמה חדשנית לאימות (Authentication), שאף היא פותחה בפקולטה להנדסה. בנוסף התקיים דיון פתוח בין נשיא האוניברסיטה לבין המנכ"ל אריק שו האופן שנוכל להמשיך ולשתף פעולה.

חדשנות ויזמות

"ביקור זה משתלב במאמצים הגדלים של תעשיית ההי טק העולמית לשתף פעולה עם אוניברסיטת תל אביב. החברות מזהות את החדשנות הרבה הנוצרת באוניברסיטה שלנו, את הפרויקטים התכליתיים שרבים מהם הולידו פריצות דרך מסחריות, את רוח היזמות הידועה של התלמידים והבוגרים שלנו ואת הגישה שחיובית לקידום שיתופי פעולה מסוג זה". כך מסכם פרופ' מנדלוביץ, ממציא ויזם בפני עצמו וחבר סגל בכיר בפקולטה להנדסה את הביקור.

פרופ' דוד מנדלוביץ