הסטודנטים של הפקולטה להנדסה מביאים בשורה משמחת לנגני גיטרה חשמלית

תכנון ויישום של מערכת מרובת אפקטים המבוססת על FPGA עבור הגיטרה החשמלית באמצעות כרטיס של חברת XILINX

10 אוגוסט 2017
הסטודנטים של הפקולטה להנדסה מביאים בשורה משמחת לנגני גיטרה חשמלית
עדי מיקלר וולדי ליטמנוביץ' מדגמים את הפרוייקט שלהם

השבוע התבשרנו שהפרויקט " FPGA Design and Implementation of Electric Guitar Audio Effects" שביצעו הסטודנטים עדי מיקלר וולדי ליטמנוביץ' בהנחיתו של יעקב פיינגלרנט, מהמחלקה להנדסת חשמל, זכה בתחרות של חברת Xilinx בקטגורית הסטודנטים "פתוח עיצוב חומרה". בתחרות עצמה השתתפו פרוייקטים מאוניברסיטאות מכובדות באירופה כגון: ETHIMPERIAL COLLEGE.

 

קצת על הפיתוח

נגני גיטרה חשמלית נוהגים לחבר בין הגיטרה למגבר מודולים של אפקטים המאפשרים להם "לצבוע" את צלילי הגיטרה בגוונים שונים. הדורות הראשונים של אפקטים מומשו על חמרה אנלוגית, כיום ישנם הרבה אפקטים המבוססים על תכנה. בפרויקט זה מומש מודול של אפקטים על רכיב FPGA  של חברת XILINX,  ונשלח לתחרות פרויקטים אירופאית של החברה. הפיתוח כלל שלושה חלקים עיקריים. בראשון הסטודנטים, בחרו מספר אפקטים, והריצו סימולציה של המודלים המתמטיים שלהם. בשני, המודלים תורגמו לשפת VHDL, המאפשרת לתכנת את המודלים ברכיב ה FPGA. החלק השלישי הוא שילוב המודלים השונים עם החמרה, כלומר, שילוב כל המודלים, מימוש ממשק אודיו (קליטת הצלילים מהגיטרה, ושידור הצילים המעובדים למגבר), ומימוש ממשק משתמש המאפשר לו, לשנות לבחור את האפקטים המופעלים, וקבוע את הפרמטרים שלהם.

 

חברת XILINX

חברת XILINX היא אחת החברות הגדולות בעולם בתחום של רכיבים מתוכנתים (FPGA). לחברה יש תכנית לתמיכה באוניברסיטאות, במסגרתה היא עוזרת ומעודדת את השימוש ברכיבים שלה למטרות הוראה. בבית-ספר להנדסת חשמל ישנן  3 מעבדות לימודיות שמבוססות על רכיבי XILINX. אנחנו משתמשים ברכיבי החברה לפרויקטים וגם למחקר לתארים גבוהים. יש להניח שהזכייה תחזק את שיתוף הפעולה.

 

הפרס

הסטודנטים עדי מיקלר וולדי ליטמנוביץ', המסיימים עכשיו את התואר הראשון, הוזמנו לטקס הענקת הפרס בדאבלין בסוף החודש במימון XILINX. הסטודנטים יקבלו פרס כספי של 1500 אירו והרבה הערכה.

 

כמה מילות גאוה מיעקב פיינגלרנט

"הסטודנטים הגיעו אלי במהלך הקיץ שעבר (עוד לפני שנת הלימודים), חדורי מוטיבציה עם רעיון כללי. ולדי מנגן בגיטרה, וגם אני, כך שנוצרה שפה משותפת. יש ערך מוסף לזה שיוזמת הפרויקט באה מהסטודנטים, ובמיוחד כשהם יכולים ליישם את הידע שרכשו במהלך הלימודים עם התחביב שלהם, וזה ניכר גם במקרה הזה. אני כמובן גאה בהם, ומברך אותם"

לתמונות נוספות

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>