זוכי מלגות פוסט דוקטורט לשנת 2018

להשתלמות באוניברסיטת נורת'ווסטרן בארה"ב

24 מאי 2018
זוכי מלגות פוסט דוקטורט לשנת 2018

רעות נוחם, דוקטורנטית במחלקה להנדסת תעשייה, הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל-אביב. בעלת תואר ראשון  (BSc) ושני MSc. בהצטיינות בהנדסת תעשייה, שניהם מאוניברסיטת תל אביב. המחקר של רעות, בהנחייתה של פרופ' מיכל צור, עוסק בלוגיסטיקה הומניטארית, ניהול שרשרת אספקה ותכן רשתות במערכות בריאות. המחקר מבוסס על בעיות מציאותיות וניתוח נתוני אמת לצד שימוש במודלים תיאורטים. המחקר כולל מידול מתמטי של בעיות בתחומי המחקר הנ"ל ופיתוח אלגוריתמים לפתרונן, תוך שימוש בשיטות אופטימיזציה מתקדמות מתחום חקר הביצועים. עבודת המחקר מומנה על ידי משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל בישראל. רעות עתידה להתחיל פוסט-דוקטורט באוניברסיטת נורת'ווסטרן בהנחייתה של פרופ' קארן שמילוביץ.

ליאור מדינה בעל תואר ראשון (B.Sc) ו- M.Sc בהצטיינות בהנדסת מכונות מאוניברסיטת תל אביב. תיזת המאסטר של ליאור הייתה בנושא "שבירת סימטריה בקורות ממוזערות עקומות תחת הפעלה אלקטרוסטטית", בהנחיית פרופ' סלבה קרילוב וד"ר רבקה גילת. מחקר הדוקטורט, בהנחיית פרופ' סלבה קרילוב ופרופ' רבקה גילת, עסק במערכות מיקרו-אלקטרו-מכאניות (MEMS),  והוקדש לחקירת תכונות יציבות של מיקרו מבנים דו-יציבים המופעלים באמצעות כוח אלקטרוסטטי. עם סיום לימודיו, הוא עתיד להתחיל פוסט-דוקטורט באוניברסיטת נורת'ווסטרן, בהנחייתו של פרופ' הורציו אספינוזה.

המחקר נתמך על ידי משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל ועל ידי הקרן הלאומית למדע (מענק ISF מס' 1272/16).