מהנדסי הרוח החדשים

תכנית פורצת דרך לשילוב תואר בהנדסת חשמל, הנדסה מכנית, הנדסת תעשייה והנדסה ביו-רפואית עם חטיבה רב-תחומית במדעי הרוח.

05 ספטמבר 2019
מהנדסי הרוח החדשים

המסלול ללימודי הנדסה עם הקבץ במדעי הרוח מיועד לסטודנטים מצטיינים, שבסיום לימודיהם יעמדו בחזית המחקר והפיתוח הטכנולוגי ויהוו את מנהיגי העתיד הטכנולוגי של מדינת ישראל. התכנית הוקמה בסיוע תרומת קרן מנדל האמריקאית המובילה תכניות לטיפוח מנהיגי העתיד, שתרמה מיליון ו-133,000 דולר לטובת התואר – הראשון מסוגו בישראל – שירחיב ויעשיר את עולמם של סטודנטים מצטיינים להנדסה.

ידע בפילוסופיה, היסטוריה וספרות מאפשרים למהנדס לפרוץ את גבולותיו הקוגניטיביים, לפתח פרספקטיבות חדשות ולהוביל תהליכים טכנולוגיים בדרך של יזמות. פריצות דרך משמעותיות הן לעיתים שילוב של חדשנות טכנולוגית עם חזון שאינו טכנולוגי. לדוגמה: הרשתות החברתיות, חכמת ההמונים ומקומו של הענן בעולם החכם. הקבץ הלימודים יתקיים במגמות: הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסה מכנית, הנדסה ביו-רפואית והנדסת תעשייה וניהול.

"העולם הטכנולוגי משתנה ומחלחלת לתוכו ההבנה שעבודה בתחום הטכנולוגיה אינה מצריכה רק ידע על הטכנולוגיה. חברות הטכנולוגיה מבינות את החשיבות של צורת המחשבה של המקצועות ההומניים"
כך מסביר פרופ' יוסי רוזנוקס, דקאן הפקולטה להנדסה אוניברסיטת תל אביב ויזם התכנית "הנדסה ורוח" לכתבת גלי וינר ממגזין גלובס.

לכתבה המלאה הקליקו