איך תפס "חיידק" המחקר את פרופ' מיכל צור?

קבלו את ראש המחלקה החדשה של הנדסת תעשייה, העובדת על פריצת הדרך הבאה בתחום התחבורה החכמה

18 דצמבר 2019
מיכל צור

נעים מאוד...שמי מיכל צור. בימים אלו אני מציינת 25 שנים כחברת סגל בפקולטה, במחלקה להנדסת תעשייה. במשך השנים הללו כיהנתי במשך שנתיים כראש המחלקה, ארבע שנים כראש התכנית לתואר ראשון, וכעת נבחרתי שוב לעמוד בראש המחלקה להנדסת תעשייה.

המסע האקדמי שלי החל...באוניברסיטת תל אביב, בה למדתי תואר ראשון בכלכלה וסטטיסטיקה, במהלכו הוקסמתי ע"י התחום של חקר ביצועים. לאחר מכן המשכתי ישירות לדוקטורט בחקר ביצועים/ניהול התפעול באוניברסיטת קולומביה שבניו יורק, שם תפס אותי "חיידק" המחקר. לאחר סיום הדוקטורט הייתי חברת סגל בביה"ס למנהל עסקים Wharton שבאוניברסיטת פנסילבניה, אולם לאחר שנים ספורות העדפתי לחזור ולחיות בארץ.

אם הייתי צריכה לספר על המחקר שלי בכמה מילים, הייתי אומרת...שאני עוסקת במידול ופיתוח שיטות פתרון מבוססות אופטימיזציה לבעיות בתחום התחבורה והלוגיסטיקה. בשנים האחרונות עסקתי בעיקר בבעיות תיכון ותפעול של מערכות שיתוף כלי רכב, מודלים חדשניים לתחבורה והפצה, ולוגיסטיקה הומניטרית. התהליך כולל הפיכת בעיה מהחיים למודל מתמטי, ניתוח הבעיה, מציאת פתרון וניתוח היבטיו המעשיים. זהו תהליך מאתגר ומעניין, המשלב את אמנות המידול עם מדע הפתרון, וגם אינטואיציה בריאה יכולה לעזור.

דברים שאני גאה בהם...אני גאה בסטודנטים שלי לתארים מתקדמים. בורכתי בסטודנטים מבריקים, שתענוג להנחות אותם, לראות כיצד הם הופכים לחוקרים עצמאיים, ומשתלבים באקדמיה ובתעשייה. מחקרי המשותפים עם סטודנטים וקולגות בתחום הלוגיסטיקה ההומניטרית ובתחום התחבורה השיתופית מוכרים מאוד בקהילה הבינלאומית וזוכים לציטוטים רבים ולעבודות המשך.

החזון שלי כראש מחלקה...לבסס את מעמדה של המחלקה כמובילה בארץ ובעולם במחקר והוראה של תחומי הנדסת תעשייה מודרנית: אופטימיזציה של מערכות מורכבות ודיגיטליות, מדעי הנתונים והמידע, היבטים אנושיים במערכות, והסינרגיה בין התחומים הללו. הביקוש הגבוה של בוגרי תואר שלישי בהנדסת תעשייה ותחומים קרובים להצטרף למחלקה יאפשר לנו לקלוט בשנים הקרובות חברי סגל מצוינים בתחומים שחסרים במחלקה, לחזק תחומים קיימים ולהפוך ממחלקה לבית ספר בעל עצמאות ומשאבים גדולים יותר. יחד עם הגידול הצפוי אנו נמשיך לשמור על לכידות חברתית, שיתופי פעולה מקצועיים ופרגון הדדי שאפיינו אותנו מאז היינו מחלקה קטנה, שנותנים לכולם את התחושה שמקום עבודתם הוא ביתם השני.

כשאני לא באוניברסיטה אני...מבלה עם המשפחה, וגם משתדלת להגיע הרבה לחדר כושר.

אם לא הייתי חוקרת הייתי...בהיי טק, או מנכ"לית של חברה כלשהי...

רוצים ליצור איתי קשר?...בניין וולפסון חדר 429, טל' 03-6407420, tzurm@tauex.tau.ac.il