כנס IsraHCI - הכנס הישראלי למחקר באינטראקציית אדם-מחשב

כנס המתמקד במחקר בממשקי משתמש ובאופן בו ניתן להבין ולשפר את האינטראקציה בין בני אדם לבין מחשבים, רובוטים, וטכנולוגיה

05 מרץ 2020
כנס IsraHCI

כמידי שנה נערך כנס ה IsraHCI - הכנס המוביל בישראל למחקר בתכנון ממשקי משתמש והאינטראקציות בין בני אדם לבין מחשבים ורובוטים. השנה הפקולטה להנדסה אוניברסיטת תל אביב אירחה את הכנס בתאריך ה 27 לפברואר ואותו פקדו אותו מעל 200 משתתפים מכל האוניברסיטאות בארץ ומחברות היי-טק. ראשי הכנס כללו את ד״ר ערן טוך מהמחלקה להנדסת תעשייה באוניברסיטת תל אביב, יואל לניר מאוניברסיטת חיפה ומיכל רינות משנקר.

משתתפי הכנס מתנסים ב-FlyCycle משנקר - שילוב בין נסיעה באופניים לבין קסדת מציאות וירטואלית

כנס IsraHCI

הכנס מביא יחד אקדמאיים ובעלי מקצוע המתעניינים באופן בו מערכות מחשוב אינטראקטיביות, רובוטים, ומערכות של בינה מלאכותית מתקשרות עם בני אדם, במטרה לעצב ולשפר ממשקי משתמש ההופכים את המערכות לידידותיות, מובנות, ושמישות יותר.

מה היה?

בכנס הוצגו כ 26 מחקרים והדגמות של טכנולוגיות חדשות. לאחר דברי הברכה של דקאן הפקולטה להנדסה פרופ' יוסי רוזנוקס, הרצאת הפתיחה ניתנה על ידי פרופ׳ יבון רוג׳רס מאוניברסיטת University College London שהציגה רעיונות אינטראקציה חדשים וממשקים פיזיים המתווכים למשתמשים מידע ערים חכמות. בהמשך נתנו פרסים עבור:

פרס המחקר הטוב ביותר ניתן לזהר גלעד, עפרה עמיר, וליאט לבונטין מהטכניון על מחקר שבדק את ההשפעות של ה״חמימות״ של האלגוריתם על האמון שמשתמשים נותנים בו.

פרס ההדגמה הטובה ביותר ניתנה להדס אשכנזי מהאוניברסיטה העברית ובצלאל על ממשק משתמש המאפשר לכל אחד להכין את תבשיל הקארי המושלם.

לסיום התקיים פאנל בנושא החינוך לאינטראקציית אדם-מחשב בישראל, לאחר שנפתחו כ-3 תוכניות חדשות בנושא בישראל ב-2019.

פאנל הסגירה לגבי המצב הנוכחי והעתידי של תוכניות HCI בישראל