קצת עלינו

בהנדסה ביו-רפואית מפתחים שיטות הנדסיות ומיישמים שיטות קיימות במחקר ביולוגי ורפואי. חלק מהמחקר הוא מחקר בסיסי שמטרתו לפתח הבנה טובה יותר של מערכות ביולוגיות. חלקו האחר של המחקר הוא יישומי שמטרתו לקדם ולשפר את הטיפול הרפואי...

30 ינואר 2019
קצת עלינו

תחום מדעי המידע (Data Science) ובפרט טכנולוגיות למידת מכונה (Machine Learning) ועיבודן בנתוני עתק (Big data) הפכו למרכזיים בתעשייה ובמחקר. למידת נתוני עתק משמשת בכל רגע בפרסום, בניתוח פסיכולוגי של פרטים בתעשיה ובמחקר, במחקר סוציולוגי, ביישומים בכלכלה, ספורט, תחבורה ועוד.

גם בתחום הביו-רפואי, למידת נתוני עתק פיזיולוגיים ורפואיים מסנסורים ואמצעי דימות שונים משנה את המחקר והתעשייה.

במחלקה להנדסה ביו-רפואית באוניברסיטת תל אביב מעמיקים חברי הסגל ותלמידי המחקר שלהם בתחומי Data Science ולמידת מכונה. "לשם המחשה: רק בשנתיים האחרונות יצאו משורות המחלקה להנדסה ביו-רפואית 4 חברות סטרט-אפ כגון:LifegraphQart medical.OsteoSeeSynvaccine המומנות בתחומים שונים מאופטיקה ועד ביואינפורמטיקה. כולן כוללות גם מרכיב של שימוש בלמידת מכונה של נתוני עתק" כך מסביר פרופ' אורי נבו, ראש המחלקה להנדסה ביו-רפואית.

כדי להתמודד עם צורך בהכשרה בתחום זה עיבתה המחלקה בשנה האחרונה את מגוון קורסי הבחירה שהיא מציעה בתחום עבור תלמידי שנים ג' ו- ד' בהנדסה ביו-רפואית. הקורסים החדשים יאפשרו למידת הבסיס המתמטי והאלגוריתמי של שיטות אלה ושימושן ביישומים רפואיים שונים: עיבוד תמונה, ביואינפורמטיקה, חקר מוח, למידת מידע ממאגרים רפואיים ועיבוד של אותות פיזיולוגיים כגון אותות לב.