פרופ' עמית גפן זכה בפרס החוקר המנוסה

פריצת דרך משמעותית במניעה ובטיפול בפצעי לחץ

17 יולי 2018
עמית גפן

פרופ' עמית גפן הביא לפריצת דרך, לתרומה משמעותית ולהכרה בינלאומי בהבנה, במניעה ובטיפול בפצעי לחץ ועל כך זכה החודש בפרס היוקרתי:"החוקר המנוסה" INVESTIGATOR AWARD EXPERIENCED  . פרופ' גפן הינו מהמחלקה להנדסה ביו-רפואית בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב, בעל שם עולמי בתחום והנשיא היוצא של האיגוד האירופי לפצעי לחץ.

זכייה

הפרס ינתן בספטמבר, בכנס השנתי למניעה וטיפול בפצעי לחץ, באירלנד. מטרת הכנס הינה להציג חידושים ועדכונים בריפוי פצעי לחץ, לבחון את האתגרים והזדמנויות למחקר וחינוך.

פצעי לחץ-מה זה?

"פצעי לחץ הינם אחת הבעיות החמורות ביותר עימן מתמודדות מערכות בריאות בעולם כולו, הן מבחינת סבל לחולים ולמשפחות והן מבחינת עלות הטיפול. הפצעים הללו הם גם גורם תמותה משמעותי ומובן שיש לעשות הכל כדי למנוע אותם. מחקרי בשני העשורים האחרונים התמקד בהבנת אופן התפתחות פצעי לחץ בכל הרמות – מהאופן שבו מתים תאים בודדים בגוף ועד לנזק הנראה לעין. הבנות אלו מאפשרות כעת דרכי מניעה יעילות יותר כדי למנוע מוות וסבל של מיליונים". כך מסביר פרופ' גפן.