פרס קדר לעידוד מצוינות

הוענק לפרופ' דנה רון, חוקרת מצטיינת של הפקולטה להנדסה

16 יולי 2018
פרופ' דנה רון
מימין לשמאל: פרופ' פינקוס, פרופ' דנה רון, פרופ' בן-יוסף, פרופ' הייטנר

פרס קדר נוצר ע"י ד"ר אברהם קדר, בוגר ביה"ס לרפואה ע"ש סאקלר ומחנך, באמצעות מענק של קרן נעמי, לזכרה של ד"ר נעמי פראוור קדר, אשר הקדישה את חייה לחינוך והייתה מומחית לספרות ילדים ביידיש. הפרס מחולק לשתי קטגוריות - מדעים ומדעי הרוח, והוא יוענק לחוקרים צעירים ולחוקרים בכירים בכל אחת מהקטגוריות.

 

בקטגוריית איש הסגל הוותיק בתחום מדעי הטבע, הוענק הפרס לפרופ' דנה רון מבית הספר להנדסת חשמל בפקולטה להנדסה. לדברי השופטים, הפרס הוענק לפרופ' רון על עבודתה פורצת הדרך בתחום האלגוריתמים התת-לינאריים, המוכרת בכל העולם כחשובה ביותר בשדה המחקרי.

 

"במציאות הנוכחית", מסבירה פרופ' רון, "אנו נדרשים לאלגוריתמים לפתרון בעיות חישוביות המתייחסות לכמויות מידע עצומות: מחיפוש באינטרנט ועד אבחון גנטי. אלגוריתמים 'קלאסיים' קוראים את כל הקלט שניתן להם (כלומר, את כל המידע שרלוונטי לפתרון הבעיה), ונחשבים יעילים אם הזמן שנדרש להם לעבד את המידע אינו גדול משמעותית מכמות המידע שקראו. אך בתקופה זו של Big Data, עבור בעיות רבות, אפילו קריאה של כל המידע (בלי כל חישוב נוסף) עלולה לקחת זמן רב מידי. מסיבה זו אנחנו מעוניינים באלגוריתמים שזמן העיבוד שלהם קטן משמעותית מכמות המידע הרלוונטי. אלגוריתמים אלו מכונים 'סופר יעילים'.

"המחקר שלי", ממשיכה פרופ' רון, "מתמקד בתכנון ובניתוח אלגוריתמים כאלה. האלגוריתמים קוראים רק חלק קטן מהקלט, נעזרים באקראיות ומחזירים תשובה מקורבת. בפרט, אני מרבה לחקור אלגוריתמים סופר יעילים על רשתות היכולות למדל מערכות רבות, ביניהן רשתות תקשורת ורשתות חברתיות. על ידי תכנון אלגוריתמים שניתן להוכיח באופן מתמטי את נכונותם עבור כל רשת, ולא רק עבור רשתות המתאימות לאפליקציות מסוימות, משיגים אלגוריתמים שהם לא רק סופר יעילים אלא גם מאוד כלליים".

מתוך מבזקמפוס של אוניברסיטת ת"א - להמשך קריאה

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>