סודי ביותר! תכנית גלים - התואר שכמעט אפשר לדבר עליו

שיתוף פעולה אקדמי חדש בין הפקולטה להנדסה של אוניברסיטת תל-אביב ויחידות המודיעין המובחרות של צה"ל

07 אוגוסט 2018
תכנית גלים

בית הספר להנדסת חשמל של הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל-אביב יחד עם אגף המודיעין של צה"ל יזם את תוכנית המצוינות החדשה "גלים" אשר נועדה להכשיר כח אדם ייחודי לתפקידים של הנדסת סייבר במערכת הביטחון. תכנית גלים היא בעצם מסלול מצוינות לתואר שני בהנדסת חשמל במסגרת העתודה האקדמית.

המסלול יכשיר לתפקיד ״מהנדס סייבר״ במערכת הביטחון ומיועד לבוגרי תואר ראשון במדעים (מתמטיקה, פיזיקה ומדעי המחשב) אשר סיימו את לימודיהם טרם גיוסם לצה״ל. התוכנית נבנתה ומלווה על ידי היחידות הטכנולוגיות באגף המודיעין של צה״ל, בהן יקלטו בוגרי התוכנית עם סיומה.

"תוכנית גלים היא עוד נדבך חשוב בחיזוק הקשר בין האקדמיה לתעשייה ובמקרה הזה צה"ל. מדובר בניצול הפוטנציאל שקיים בחיבור בין נוער איכותי באופן יוצא מן הכלל, לבין צרכי יחידות המודיעין של צה"ל. זה היה הרעיון שמאחורי תואר שני דחוס מאוד (שלשה סמסטרים) שבמהלכו הסטודנטים לומדים הרבה מאוד קורסים ועושים בסופו פרויקט גמר", כך מסביר פרופ' שטייף, ראש בית הספר להנדסת חשמל באוניברסיטה.

מתעניינים במסלול? מלאו פרטים בלינק המצורף ויצרו איתכם קשר!