יש לך הודעה קולית אחת...

מה היה קורה אם הייתם מקבלים רק חלק מההודעות שלכם בטלפון הסלולרי?

06 דצמבר 2017
מור פרי

מור פרי ופרופ' בועז פת שמיר מצאו דרך לוודא שהרשת הסלולרית תיהיה עמידה בפני תקלות כאלה וקצב תקשורת מהיר ישמר.

 

דוקטורנטית מבוזרת

מור פרי, דוקטורנטית בביה"ס להנדסת חשמל בפקולטה להנדסה של אוניברסיטת ת"א, בהנחייתו של פרופ' בועז פת-שמיר. את התואר הראשון עשתה בתוכנית המשולבת של הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ומדעי המחשב.

 

החודש קבלה את הפרס היוקרתי עבור המאמר הטוב ביותר בכנס SSS 2017  שנערך באוניברסיטת בוסטון ובו השתתפו בו כ-70 חוקרים ואנשי תעשיה העוסקים בתכנון ופיתוח של מערכות מבוזרות. כנס זה מתמקד במערכות בטוחות - המבטיחות מבנה תקין/פעילות תקינה/אבטחת מידע בנוכחות פעילות עויינת.

 

מחקרה של מור מתמקד באלגוריתמים מבוזרים. "אני מתכננת ומנתחת אלגוריתמים לווידוא יעיל של נכונות המצב של מערכות מבוזרות" כך מסבירה מור. "לדוגמה, ברשתות מחשבים מקומיות, מחושבת תת-רשת חסרת מעגלים למטרות ניתוב הודעות. אני מתכננת אלגוריתמים שיאפשרו לוודא שאכן, גם לאחר שינויים שייתכנו, תת-הרשת שנבחרה מקשרת את כל רכיבי הרשת וחסרת מעגלים כרצוי. אם למשל תת-הרשת לא מקשרת את כל הרכיבים, יהיו תקלות בניתוב והודעות לא יגיעו ליעדן. לכן וידוא המצב התקין הוא חיוני. השאיפה היא לבצע את הווידוא עם מעט תקשורת ככל הניתן כדי לא לפגוע בביצועים של אפליקציות אחרות".

 

הזכיה כאמור בפרס המאמר הטוב ביותר קשורה לכך שהוא מציג תוצאות מעניינות בעלות אפליקציות בנושאי הליבה של הכנס. וידוא המאפשר לזהות תקלות גלובליות באופן מקומי, חיוני ביותר עבור מערכות גדולות על מנת שיהיו עמידות בפני תקלות או אפילו מתייצבות מעצמן לתפקוד תקין במחיר מינימלי של משאבי המערכת.

 

אלגוריתמים אופטימליים

בעבודה המשותפת עם פרופ' פת-שמיר נותחו השפעות מספר כרטיסי הרשת על סיבוכיות התקשורת של הוידוא, שחושבה מהי כמות התקשורת המעטה ביותר המאפשרת וידוא תקין, כאשר כל מעבד מוגבל לשלוח מספר הודעות מסויים. "על מנת שנדע עד כמה יעילים יכולים להיות האלגוריתמים שאנו מנסים לתכנן ענינו על השאלה: מהי כמות התקשורת הנדרשת על מנת לוודא את נכונות מצב המערכת, כפונקציה של מספר כרטיסי הרשת הנמצאים בשימוש כל מעבד? . ואכן, הצגנו אלגוריתמים אופטימליים בהם כמות התקשורת היא המעטה ביותר האפשרית" מסבירה מור.

 

רשת ללא תקלות

תוצאות המחקר של מור ופרופ' שמיר  יכולות לעזור בעתיד בתכנון רשתות תקשורת שיבטיחו פעילות תקינה תוך שימוש בחלק הקטן ביותר האפשרי מרוחב הפס. התוצאה של זה, עבור המשתמשים, היא רשת עמידה בפני תקלות שבה נשמר קצב תקשורת מהיר ככל האפשר.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>