הקול מאחורי שפת הסימנים

האקתון הראשון לסטודנטים להנדסה אוניברסיטת תל-אביב

30 אפריל 2018
האקתון

HackaTAU2018 הראשון לסטודנטים להנדסה אוניברסיטת תל-אביב התקיים ב 26.4 בחסות אלביט מערכות, הפקולטה להנדסה אוניברסיטת ת"א, ארגון עמיתי התעשייה וועד הנדסה.

 

מרתון תכנות

האקתון הוא בעצם מרתון תכנות הנמשך בדרך כלל 24-48 שעות. אירוע שבו מתכנתים, אנשי טכנולוגיה ואנשי מוצר ותוכן מתכנסים יחד כדי לעבוד על פרויקטים טכנולוגיים בנושא כלשהו. במסגרת האירוע שלנו השתתפו 19 קבוצות ופרוייקטים , 97 סטודנטים מכל קשת המקצועות ההנדסיים, 30 מנטורים העובדים בחזית העשייה הטכנולוגית, ועשרות אנשי צוות והפקה.

 

גמר

הקבוצות אשר עלו לגמר הן: OurGuy, BabyCare, Rotendo, SuperGroup, Signs, SmartPlant, AutoPills. למקום הראשון העפיל הפרוייקט "Sign" שפתחו אסף שורץ - סטודנט שנה ב' להנדסת חשמל משולב עם מדעי המחשב,  טל שכטר - סטודנטית שנה ב' להנדסת חשמל ומדעי מחשב, ענבל ליבוביץ – סטודנטית שנה ב' להנדסת חשמל ומדעי המחשב, ובר טל סטודנטית שנה שניה להנדסת חשמל.

 

הקול מאחורי שפת הסימנים

פרוייקט sign פיתח כפפה אשר קוראת את תנועות שפת הסימנים ומקריאה אותן דרך הטלפון הנייד. לכפפה מחוברים סנסורים, לכל אצבע מחובר חיישן אשר מזהה את המנח של האצבע וקולטים כיפוף והזזה של האצבעות ומתורגמים לאותיות. לאחר התרגום המחשב מקריא את המשפט שנכתב ולמעשה נותן קול לאדם הדובר שפת סימנים. כרגע המוצר יודע לתרגם אותיות, אולם שפת הסימנים מורכבת ברובה ממילים שלמות. "השאיפה היא להצליח להוסיף סנסורים ולפתח אלגוריתם מתוחכם יותר מהאלגוריתם הקיים, שידע לתרגם גם מילים שלמות, בין היתר בעזרת טכנולוגיות AI, ואני מקווה שנצליח לפתח אחד כזה בהמשך" כך מסבירה טל שכטר.

 

 

ערוץ תקשורת דו כיווני - פתרון ההנגשה

המוצר מיועד לאנשים שדוברים בשפת הסימנים והמטרה היא לאפשר לאלו שאינם דוברים את השפה להבין אותם. המכשיר מיועד להיות נייד וכך בעצם ישנה עצמאות לדובר שפת הסימנים להשתמש במכשיר מכל מקום, ולהיות מסוגל לתקשר בקלות עם מי שאינו מבין את שפת הסימנים. בכך, דובר שפת הסימנים אינו תלוי באם המקום בו הוא נמצא מונגש אליו או לא.

"בעתיד אפילו היינו רוצים לראות שימוש של מוצר כזה שמאפשר לדובר בשפת הסימנים להעביר למשל הרצאה לקהל בשפת סימנים, אשר תתורגם לקול" כך מספרת לנו ענבל ליבוביץ. "בסופו של דבר נרצה שהמוצר יהיה נייד, למשל שאדם הדובר את שפת הסימנים יוכל לפגוש אדם זר ברחוב, ו"לדבר" בשפת סימנים, והסמארטפון שלו יקריא את המילים שסימן".

 

 

תרומה לקהילה

לחברי הקבוצה אין קשר אישי לשפת הסימנים, אבל היה להם מאוד חשוב לפתח מוצר שיתרום לחברה או יספק נגישות לאוכלוסייה עם מגבלה כלשהי, וכך הגיעו לחשיבה על רעיון זה. הפקולטה להנדסה גאה במהנדסים שלה ותמשיך להכשיר את הדור הבא לעתיד טוב יותר והנגשת הידע והטכנולוגיה לאנשים עם מוגבלות בחוכמה ובאהבה.

לתמונות מהארוע

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>