האם למישהו שקרוב אלינו יש סיכוי גדול יותר להשפיע על הבחירות שנעשה ביום הבוחר?

ד"ר ארז שמואלי מהפקולטה להנדסה וחוקרים מאוניברסיטת תל אביב עושים סדר בנושא

08 אפריל 2019
ד"ר ארז שמואלי

ד"ר ארז שמואלי מהפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן חוקר מאגרי מידע עצומים (Big Data), אומר שניתן ללמוד מהם על דפוסים של התנהגות אנושית. בעבר הוא שבר את ליבנו כאשר גילה שחצי מהחברים שלנו כנראה כלל לא מחשיבים אותנו כחברים. אך לממצאים שלו לגבי מערכות יחסים יש גם השלכות על היכולת של אחרים להשפיע עלינו לעשות בחירה כזו או אחרת.

"מצאנו במחקר שלנו שהאנשים שיש להם את יכולת ההשפעה הגדולה ביותר עלינו, הם אנשים שיש לנו איתם קשר דו-כיווני ולא חד-כיווני," מסביר ד"ר שמואלי. "כלומר, אנשים שאנחנו רואים כחברים וגם רואים אותנו כחברים, אלה האנשים שיצליחו להשפיע על הבחירות שלנו הכי הרבה. זה בניגוד לאנשים שאנחנו אולי חווים איתם קשר כלשהו, אבל הם עצמם לא מחשיבים אותנו לחברים."

לכתבה המלאה נא להכנס ללינק: https://www.tau.ac.il/article/choices_2019