פיתוח טכנולוגי מהפכני של מהנדסים מהפקולטה להנדסה להצלת חולי קורונה מונשמים

מכונת הנשמה מכנית זולה וחד פעמית

12 אפריל 2020

מכונות ההנשמה הולכות ואוזלות בעולם וקיים חשש רציני מפני מחסור במכונות שינשימו חולים. משבר זה מחייב חשיבה יצירתית ומהפכנית מצד המהנדסים שלנו, חשיבה שתביא לפיתוח יעיל, מהיר וזול.

פיילוט באישור משרד הבריאות

החודש התבשרנו כי משרד הבריאות אישר פיילוט לייצור מכונות הנשמה חד פעמיות בהשתתפותו של סתיו בר-ששת, בוגר תואר ראשון במגמה להנדסה מכנית בפקולטה להנדסה אוניברסיטת תל אביב וכיום דוקטורנט במסלול הישיר בהנחייתו של ד"ר עמירם משיוב

"הפרויקט עצמו עוסק בפיתוח מכונת הנשמה מכנית אלטרנטיבית לחולי קורונה בעקבות המחסור הקיים. הרעיון הוא לממש מכונה זולה וחד פעמית מחלקים קיימים שזמינים בכמויות גדולות. צוות הפיתוח התגבש כחלק מהאקתון שפתחה אסותא ביחד עם חברות נוספות וכולו בהתנדבות" מסביר סתיו.

כידוע, מחלת הקורונה מדבקת מאוד והעברתה מחולה לחולה יכולה לדרדר את מצבו של החולה המחלים מהנגיף. הרעיון הייחודי של מכונת ההנשמה החד פעמית היא שלאחר שימושה על חולה אחד היא תושמד ומכונה אחרת תשמש חולה אחר.

בתמונה: מכונת ההנשמה MANSHEMA

אבטיפוס

נכון להיום, הצוות מימש אבטיפוס עובד ומתקדם לקראת ניסוי קליני בחולים והכשרת פס ייצור בתמיכת משרד הבריאות.

על הצוות

צוות הפיתוח כולל מהנדס מערכת, רופא, מהנדס חשמל, מתכנת ומתנדבים נוספים שעוזרים בכל הנדרש.

• מרדכי חלפון
  • ד"ר אלעד גרוזובסקי
  • רונן זילברמן
  • גיל בכר
  • עברי שפירא
  • רועי דרנל
  • סתיו בר-ששת

סתיו, עברי, מרדכי, רונן (בני רחימי - מנהל הנדסה רפואית באסותא רמת החייל) למטה - גיל

בתמונה מימין לשמאל: סתיו בר-ששת, עברי שפירא, מרדכי חלפון, רונן זילברמן, בני רחימי.

בתמונה למטה: גיל בכר