אנחנו לא נשארים אדישים לזעקת צוותי הרפואה למחסור במסכות מגן

סגל הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב בשיתוף סטודנטיות וסטודנטים מהנדסה, מדעים מדויקים ופיזיקה החליטו להתנדב ולסייע להגדלת כמות מסכות המגן ע"י הדפסתן במדפסות תלת מימד במהירות שיא

19 אפריל 2020
מחלקת יולדות אסף הרופא

בבתי החולים בישראל, יש ביקוש גדול מאוד למסכות מגן בימים אלה, לצד היצע נמוך. ברחבי העולם ובמיוחד במדינות סין, יפן ודרום קוריאה, השימוש במסכות הפך להיות חלק בלתי נפרד מהשגרה, בשעה שבישראל מסתמן מחסור בהן.

הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב התגייסה למציאת פתרון מהיר ואפקטיבי והכניסה את המדפסות התלת מימד שלה לעבודה בקצב מואץ וכך ניתן יהיה להגדיל את סך ייצור המסכות בהיקף משמעותי.

דני ברקו, אחראי הפרויקטים לתואר ראשון בפקולטה להנדסה עומד בראש הפרויקט להדפסת מסכות מגן עבור הצוותים הרפואיים וגייס עשרות מתנדבים ומתנדבות למאמץ הייצור: סטודנטים/יות, בוגרי הנדסה, "מהנדסים ללא גבולות", סגל וסטודנטים מהפקולטה למדעים מדויקים ומבית הספר לפיזיקה בהובלתו של פרופ' ארז עציון, ראש ביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה, מני רביב משה מנהל מעבדת חלקיקים מבית הספר לפיזיקה ואסטרונומיה וד"ר יואב לחיני, חוקר חומרים מעובים רכים בפיזיקה. "אנחנו רואים את ההירתמות כחובה אזרחית בתקופת משבר הקורונה" מסביר דני ברקו.

המסכה עצמה מורכבת מתושבת שמודפסת בהדפסת תלת מימד. שקף המסכה מחובר אליה בעובי מתאים לפי דרישות שנקבעו מראש.

בתמונה מימין לשמאל: ד"ר יואב לחיני, דני ברקו ופרופ' ארז עציון.

עד כה הודפסו כ 400 מסכות וסופקו לעשרות מוקדים בארץ כגון: המרכז הרפואי הלל יפה, המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) - מחלקת יולדות, המרכז לבריאות הנפש לב השרון ועוד רבים אחרים.

בתמונה: צוות בית חולים לב השרון בזמן קבלת המסכות

בתמונה: איליה, אח ממיון הלל יפה בזמן קבלת 160 מסכות