המצאות ותגליות של המהנדסים מבית הספר להנדסה מכנית

יום פרויקטי הגמר השנתי מציג את מיטב הפיתוחים

11 יוני 2019
יום פרויקטי הגמר השנתי מציג את מיטב הפיתוחים

כמידי שנה, סטודנטים של תואר ראשון שנה ד' מבית הספר להנדסה מכנית זוכים להציג את הפיתוחים פורצי הדרך שלהם בתערוכת פרויקטים תחת ניהולו של רכז הפרויקטים - דני ברקו. יום זה מרכז לתוכו את מאגר הידע והכלים ההנדסיים שרכשו במהלך שנת הלימודים.

לאורך השנה הסטודנטים שלנו נמצאים במרדף אחר בעיות ומציאת פתרונות יצירתיים לשיפור עולם הרפואה, שדרוג איכות הטיפולים, ייעול פעילות המבצעית ופתרונות הומניים משפרי חיים לאנשים עם מוגבלויות. חלק מהפרויקטים השנה בוצעו בשת"פ עם חייל האוויר, תעשייה אווירית, אלביט, סטארט אפים, אלתא, סימנס, אורבוטק ועוד.

על התערוכה

בשעה 09:00 שדרת הדקלים של הפקולטה להנדסה קושטה בפוסטרים ובפיתוחים של המהנדסים. הפרויקטים נבחנו ע"י צוות שופטים ואף ניתנה הזדמנות לקהל האורחים לסייר בין הפרויקטים ולזכות בהסבר מעמיק לכל פיתוח ואף הדגמה.

בשעה 11:00 אלעד שגיא ריתק אותנו עם הרצאה בנושא "הננו לווין הראשון של אוניברסיטת ת"א". אלעד שגיא הוא מהנדס המערכת של ננו-לווין TAUSAT1. שימש כמהנדס מערכת של לווייני תקשורת, בתעשייה האווירית ועבד גם עם SPACEIL. כיום משתתף בהקמת המרכז לננו לווינים באוניברסיטת ת"א אשר בונים את לווייני TAUSAT . בוגר תואר ראשון בגיאוגרפיה פיזית מאוניברסיטת בר אילן ותואר שני בניהול טכנולוגי מהמכון הטכנולוגי בחולון.

הזוכים

בצהרי היום הגענו לנקודה המכרעת -  הכרזת הזוכים.

זוכים בפרויקטים המצטיינים לשנת תשע"ח והענקת תשורות:

• שיטה חישובית, לקביעה מוקדמת של טיב דפוס גווני האפור בתמונה – של שניר קוסקא ואביה שמואל (מנחה: ד"ר איילת לסמן)
  • פיתוח מערכת בקרה לרובוט דמוי חגב בטכנולוגיית בקרה עמומה אדפטיבית – של סתיו בר ששת (מנחה: ד"ר עמי מושיוב)
  • תכן מפעיל לעיוות משטחי עילוי אלסטיים – של ג'ונתן שוקרון וירין וקנין (מנחה: מיכאל ליקוב)
  • רכב פורמולה - הנדסת מערכת – של דימה מדבדנק ושקד ליסנסקי (מנחה: אסף קציר)

תעודות הצטיינות לפוסטרים המצטיינים של השנה תשע"ט:

• בקרת פוקוס עדשה – של יובל וולקן, יהודה בניזרי ודרור פוקס
  • מערכת לייצוב אנדוסקופ קשיח – של הילה רושקין
  • הורדת כח גרר הפועל על ספח כנפיים – של בר הר זהב ואופק דרורי
  • אינוביט מתקן עגינה לטעינת רחפן – של עדן כרמל, עומר קרקוקלי ודורון זלמן
  • פיזיותרפיה - הליכון ילדים בישיבה – של הדר שטח ואלינה זכרוב

פרס חביב הקהל