שלושה חברי וחברות סגל מהפקולטה להנדסה מדורגים ברשימת 50 החוקרים הטובים בעולם בתחומם

עפ"י דירוג של חוקרים באוניברסיטת סטנפורד האמריקנית

22 דצמבר 2020
מחקר של סטנפורד קבע
מימין לשמאל: פרופ' בוריס מלמוד, פרופ' אמריטוס גדעון דגן ופרופ' אמיליה פרידמן

מחקר חדש של חוקרים באוניברסיטת סטנפורד היוקרתית בדק מי הם 2% החוקרות והחוקרים המובילים בעולם בתחומים השונים. הרשימה הכוללת מכילה כ-160,000 חוקרות וחוקרים מ-149 מדינות ב-22 ענפים מדעיים ו-176 תת תחומים. על פי הרשימה, 333 חברי וחברות סגל באוניברסיטת תל אביב מופיעים בין 2% של החוקרים המובילים (מבחינת מאמרים, ציטוטים ואימפקט) בתחומים המדעיים השונים. 155 מהם מופיעים באחוזון הראשון (1%), ו-74 בחצי האחוז העליון (0.5%). ההישג של תל אביב אפילו מתעצם כאשר בוחנים את ה-TOP 50 בכל תחום: על פי הדירוג של אוניברסיטת סטנפורד, 14 חוקרים של אוניברסיטת תל אביב מופיעים ברשימת 50 החוקרים הטובים בעולם בתחומם.

שלושה חברי סגל מהפקולטה להנדסה דורגו גבוה:

פרופ' אמיליה פרידמן במקום ה-26 בתחומה

פרופ' אמריטוס גדעון דגן במקום 29 בתחומו