אוניברסיטת תל אביב מדורגת במקום החמישי בדירוג היזמות העולמי!

עפ"י ניתוח חדש של חברת Startup Genome

28 אוקטובר 2021
אוניברסיטת תל אביב מדורגת במקום החמישי בעולם בהצמחת יזמים!

אוניברסיטת תל אביב ידועה בהצמחת יזמים וממשיכה לטפס במעלה הדירוג הבינלאומי ולשמר על מקומה בעשירייה הפותחת בדירוג האוניברסיטאות העולמי של בוגרות ובוגרים יזמים/יות שגייסו הון. מספר רב של חברות היי-טק מוצלחות הוקמו על ידי חברי וחברות סגל של הפקולטה להנדסה, ומספר רב עוד יותר של חברות הוקם על ידי בוגרי ובוגרות הפקולטה.

מעבר לדירוגי  PitchBookשבאופן מסורתי מדרגים את האוניברסיטה בין עשרת המוסדות המובילים במספר היזמים והיזמיות שגייסו כסף מקרנות הון סיכון, השבוע, ב 27 לספטמבר 2021 התפרסם ניתוח חדש ע"י חברת Startup Genome, אחת מחברות הייעוץ והמחקר המובילות בעולם למדיניות חדשנות, שעל פי ממצאי הניתוח שלהם (המבוסס על נתוני TechCrunch- אתר אינטרנט העוסק בחדשות ובלוגים בנושא אינטרנט וטכנולוגיה, והוא אחד מהאתרים הפופולריים בנושאים אלו ברשת ונותן במה מיוחדת לחדשות אודות סטרטאפים חדשים בתחומי המדיה השונים.) אוניברסיטת תל אביב מדורגת במקום מכובד מאוד בעולם בכל הפרמטרים. לדוגמא: האוניברסיטה מדורגת במקום ה 5 בעולם בהצמחת יזמים ויזמיות שגייסו כסף לחברות שלהם – ממש בין קורנל והרווארד.

נתוני הדרוג:

• מקום 7 מבין 15 האוניברסיטאות המובילות בעולם במספר היזמים שהקימו מיזם שהבשיל ועבר לשלב ה scale-up
  • מקום 5 מבין 15 האוניברסיטאות המובילות בעולם במספר המייסדים/יזמים מבין בוגריה.
  • מקום 13 מבין 15 האוניברסיטאות המובילות בעולם עם סכום המימון הגבוה ביותר

תמונה מתוך אתר Startup Genome

פרופ' דוד מנדלוביץ

פרופ' דוד מנדלוביץ - סגן דקאן למחקר בפקולטה להנדסה, יזם סדרתי, מייסד את מעבדות החדשנות של אוניברסיטת תל אביב ובעיקר מחנך ומנחה את דור המהנדסים הבא - מסכם כך את הדירוג המרשים של אוניברסיטת תל אביב: "שמחנו להתבשר בהישגים המרשימים של אוניברסיטת תל אביב גם בהובלה בהצמחת יזמים. הישגים אלו הם תוצאה של תלמידים מצוינים בעלי ראייה יזמית וסקרנות טבעית אך גם של מאמץ מתמשך שלנו לחשוף את תלמידי האוניברסיטה לעולם היזמות. כיום, בעזרת קורסים מותאמים והתנסות פרקטית ייחודית, האוניברסיטה פותחת צוהר לתלמידיה לעולמות מרתקים אלו. אשמח אם ננצל את הבשורות הטובות להמשיך ולהעמיק את חשיפת היזמות לתלמידינו. לאחרונה הוקם מרכז ליזמות ויש כבר מרכזים יחידתיים פעילים במספר יחידות בקמפוס. נשאף להרחבת הפעילות ולהעמקתה. עם כל תשומת הלב שהאוניברסיטה נותנת לנושא היזמות, להישגים המרשימים, למקורות מימון (כגון TAU-VANTURE) ולטיפוח החדשנות נמשיך ונוביל את תחום היזמות בארץ ובעולם גם בשנים הבאות".

לינק לדירוג

אלה שמתאהבים בבעיה הם אלה שממציאים לה את הפתרון