טמיר פלג, בוגר במסלול הראשון של תואר כפול בהנדסה מכנית ובמדעי כדור הארץ עם הדגש בלימודי סביבה התקבל לתוכנית היוקרתית LGO ב-MIT

תוכנית המכשירה מנהלים לתפקידים בכירים בעולמות הייצור, התפעול והפיתוח של מוצרים טכנולוגיים

16 יולי 2020
MIT

תוכנית Leaders for Global Operations מכשירה מנהלים לתפקידים בכירים בעולמות הייצור, התפעול והפיתוח של מוצרים טכנולוגיים. בסיום התוכנית, מקבלים הסטודנטים שני תארי מאסטר. תואר אחד במנהל עסקים מבית הספר למנהל עסקים של MIT סלואן (MIT Sloan School of Business). התואר הנוסף הוא תואר בהנדסה, מבית הספר להנדסה של המכון (MIT School of Engineering). זוהי תוכנית ייחודית, המאגדת בתוכה קשר הדוק עם חברות מרכזיות בתעשייה האמריקאית והעולמית. כחלק ממסגרת הלימודים לתואר מספקת התוכנית הכשרה ממוקדת בנושאי מנהיגות, ניהול והובלה ובנייה של צוותים. כמו כן התוכנית כוללת מלגה המכסה חלק משמעותי מעלויות שכר הלימוד.

טמיר פלג, בוגר במסלול הראשון של תואר כפול בהנדסה מכנית ובמדעי כדור הארץ עם הדגש בלימודי סביבה התקבל לתוכנית והסכים לחלוק איתנו מספר תובנות:

טמיר פלג

טמיר, כיצד הלימודים בתוכנית התואר הכפול בהנדסה מכנית ומדעי כדור הארץ בהדגש סביבה עזרו לך להתקבל ל LGO והאם רכשת אצלנו כלים מיוחדים שעוזרים לך נכון לעכשיו בתוכנית?

"לימודי באוניברסיטת תל אביב נתנו לי את הכלים המתאימים בתחומי ההנדסה והמדעים על מנת לבסס את מועמדותי ללימודי הנדסה מתקדמים באוניברסיטת MIT. בין היתר, מגוון הקורסים ותוכנם, מבנה התוכנית העמוס והייחודי. סיום שני התארים בהצטיינות יתרה, וכן ההמלצה של פרופ' אלכס ליברזון כראש התוכנית תרמו מאוד למועמדות חזקה. הלימודים בתוכנית היו ממוקדים בנושאי סביבה. אני גם בחרתי למקד את קורסי הבחירה שלי בתחום האנרגיה, טכנולוגיה ירוקה ופיתוח מוצרים. אלה תרמו למיצוב המועמדות שלי שהתבססה על מטרות קריירה בתחום הטכנולוגיות הנקיות (Clean-tech) בדגש על אנרגיות מתחדשות".

מדוע בחרת במסלול הכפול בהנדסה מכנית ומדעי כדור הארץ בהדגש סביבה?

"לפני לימודי בתואר הכפול שמתי לי למטרה להשפיע לטובה ולתרום למאבק בשינוי האקלים. המשיכה שלי לעולם הטכנולוגיה, ומציאת פתרונות טכנולוגיים לאתגרים השונים, הביאה אותי ללימודי ההנדסה. החיבור בין הנדסה מכנית ומדעי כדור-הארץ, בדגש על סביבה, היה טבעי ומתבקש ושמחתי שנינתה לי האפשרות והזכות לקחת חלק במחזור הראשון של התוכנית, שסיפקה לי את תשתית הידע הטכנולוגי והמדעי הנדרש על מנת להצליח במטרות שלי. אני מתכוון להמשיך בכיוון הזה, להעמיק את הידע ההנדסי שלי תו"כ רכישת כלים עסקיים שיאפשרו לי להביא טכנולוגיות לשימוש נרחב באמצעות מודלים עסקיים ברי-קיימא".

תוכניות שלך לאחר סיום מסלול ה LGO?

"כרגע התוכנית שלי לאחר סיום LGO הינה אחת משלושה מסלולים: התברגות בשדרה ניהולית של חברה גדולה המפתחת ומייצרת טכנולוגיות נקיות (לדוגמה GE)להצטרף בעמדה בכירה או להקים חברת סטארט-אפ טכנולוגי בתחום או להצטרף לחברת השקעות בטכנולוגיות נקיות. כמובן שכל תוכנית היא בסיס טוב לשינויים ואני מגיע ל MIT בראש פתוח על מנת ללמוד ולגלות כיווני התפתחות נוספים".

אז למה בעצם סביבה?

"יש לי משיכה עזה לתחום הסביבתי. אני חושב ששינויי אקלים זה האתגר הגדול והמורכב ביותר של האנושות כיום. בחרתי במסלול שלי בשביל לקחת חלק בהתמודדות עם האתגר הזה. בימים אלה אני מסיים את תפקידי כמנהל מוצר בחברת SolarEdge, חברה ישראלית המפתחת ומשווקת מוצרים בתחום האנרגיה הסולארית".

והקורונה? איך היא השפיעה על התוכניות שלך?

"הקורונה השפיעה על התוכניות שלי בכך שאין ביכולתי לעבור לארה"ב, ובכך שהקמפוס של MIT סגור כלומר שהלימודים בסמסטר הנוכחי (קיץ 20) מתבצעים מרחוק".