שימור מקורות המים בקרב הנוער הישראלי

תחרות פרס המים של שטוקהולם לנוער שמטרתו לקדם טכנולוגיות מים ישראליות בעולם.

26 ספטמבר 2017
תערוכת המים הבינלאומית
שימור מקורות המים בקרב הנוער הישראלי

בשבוע שעבר בין 12-14 בספטמבר, בחסות משרד הכלכלה ותוכנית ה-NewTech, התקיימה תערוכת מים בינלאומית Watec 2017 כנהוג מדי שנתיים. מדובר באירוע חשוב ברמה הלאומית ומטרתו לקדם טכנולוגיות מים ישראליות בעולם. כאות להוקרה לחתני פרס המים של שטוקהולם לנוער בישראל על עבודתם המחקרית וייצוג מכובד של המדינה בתחרות הבינלאומית, משרד הכלכלה ותוכנית ה-NewTech הקציבו ביתן במתחם החדשנות, בו התלמידים הציגו את הפרויקטים הזוכים בשנתיים האחרונות:

 

תחרות בחסות הפקולטה להנדסה

תחרות פרס המים של שטוקהולם לנוער בישראל שהזוכה בה מייצג את ישראל בתחרות הבינלאומית בשבדיה, נוסדה על מנת לעורר מודעות לבעיית שימור מקורות המים בקרב הנוער הישראלי ולעודד אותו לעסוק בכתיבה מדעית בנושא חשוב זה. התחרות הארצית מתקיימת מדי מאי בחסות הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל-אביב ובתמיכת קרן המים של JNF USA שתמיכתה מוקדשת לזכרו של זאבי כהנוב ז"ל וקרן רחל ומנואל קלצ'קי בשיתוף עם משרד החינוך, רשות המים, משרד הכלכלה ואחרים. התחרות מתנהלת תחת הנהגתו האקדמית של פרופ' אמריטוס גדעון דגן, מבית הספר להנדסה מכנית וחתן פרס המים של שטוקהולם לשנת 1998 וחתן פרס ישראל.

 

הזוכים והפרס

זוכה הפרס לשנת 2017  - נח גולן, מבית הספר עירוני ד' ע"ש אברהם קציר, בת"א הציג את עבודתו "פירוק מזהמים אורגניים במים על ידי מי חמצן וננו חלקיקי זהב" בהנחיית מר ינון יחזקאל ממכון ויצמן.

זוכת הפרס לשנת 2016 - ליפז חרוד, מב"יס מבואות עירון, ק. עין שמר הציגה את עבודתה "השפעת מיקרוטופוגרפיות שונות על צמדה ביולוגית במערכות השקייה" בהנחיית מר איתמר אבישי. פרויקט זה עורר עניין רב בקרב מבקרי התערוכה ורבים לקחו את עלון ההסברה.

 

הזוכה מקבל מלגה מלאה לשנת לימודים אחת באוניברסיטת ת"א. פרס שני בשווי 1000 ₪ ומלגת לימודים בגובה של חצי שנת לימודים (אם יבחר ללמוד בפקולטה להנדסה ויתקבל לפי הנהלים של אונ' ת"א). פרס נוסף בשווי 500 ש"ח ניתן לעבודת מחקר מצומצם הטובה ביותר.    

ההשתתפות בתערוכה הייתה חוויה בלתי נשכחת לכל המציגים. "אני מרגישה שחזרתי לשבדיה", אמרה אחרי שעה בתערוכה ליפז חרודי, בוגרת תיכון מבואות עירון, בק. עין שמר. "מזמן לא השתמשתי באנגלית ודי פחדתי, אבל מהר מאד נכנסתי חזרה לעניינים והחיוך לא מפסיק לרדת מפניי".

גם נח קיבל חוויה מכוננת. "בהתחלה לא תכננתי להישאר כל כך הרבה, בכל זאת כתה י"ב ויש לימודים. אבל למדתי ב-3 הימים האלה יותר ממה שהייתי לומד בבי"ס – באו אנשים שמבינים ועוסקים בנושא וניהלנו דיון מעניין. התייחסו אלינו כאל אנשי מקצוע בוגרים וזו הרגשה טובה".

 

חזונה של התחרות

חזונה של תחרות פרס המים של שטוקהולם לנוער בישראל הוא לגדל דור חדש שמודע ורגיש לנושא בעיית המים בארץ ובעולם, דור שיכול ועוסק במציאת פתרונות מדעיים וחברתיים לבעיה אקוטית זו. וכמו כן, לייצג את מדינת ישראל בכבוד בקהילת המדע הבינלאומית.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>