קבלו את ד"ר ירדן מזור

חבר סגל חדש בבית הספר להנדסת חשמל

קבלו את ד"ר ירדן מזור

נעים מאוד, אני ד"ר ירדן מזור

הגעתי לאוניברסיטת תל אביב מ...פוסט-דוקטורט ב-University of Texas at Austin בקבוצה של Andrea Alu, שעוסקת בתאוריה של גלים והתפשטות בחומרים מורכבים ואקזוטיים. Hook’em Horns!

אם הייתי צריך לספר על המחקר שלי בכמה מילים, הייתי אומר...שהמחקר שלי עוסק באפשרויות הרבות הגלומות בתופעות גלים המתקיימות במבנים מורכבים. לדוגמא: מבנים לא הדדיים בהם הגלים מתפשטים באופן לא סימטרי, מבנים משתנים בזמן המאפשרים שליטה על תכונות הגלים ומבנים נעים ומסתובבים.

הישגים שאני גאה בהם...במהלך הדוקטורט והפוסט-דוקטורט חקרתי מגוון מבנים המאפשרים התפשטות של גלים עם מאפיינים מורכבים, ופעמים רבות אני אני חושב שהצלחנו להסביר תופעות מסובכות במונחים פשוטים ונגישים גם לחוקרים מקהילות אחרות.

המטרות למעבדה החדשה שלי...לקדם כמיטב יכולתי את הסטודנטים והסטודנטיות שיהיו חלק מהקבוצה שלי, וללמוד ולהחשף בעזרתם לתחומי ידע חדשים, לעסוק בבעיות מעניינות ומורכבות המאפשרות גילוי תופעות גלים חדשות וליצור חוויה לימודית מעשירה ובונה בקורסים אותם אלמד.

כשאני לא באוניברסיטה...אני לומד לנגן על גיטרה, מטייל עם משפחתי, מבשל וחובב ג'אנק פוד מושבע.

אם לא הייתי חוקר הייתי...כלכלן או סקאוט עבור קבוצת כדורסל

ליצירת קשר איתי