קבלו את ד"ר דקל רוזנפלד

חברת סגל חדשה במחלקה להנדסה ביו-רפואית

07 פברואר 2022
 ד"ר דקל רוזנפלד

נעים מאוד, אני ד"ר דקל רוזנפלד.

הגעתי לפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב...מבוסטון מ MIT שם ביצעתי את מחקר הפוסטדוקטורט ב- Research Laboratory of Electronics וב- McGovern Institute for Brain Research. המחקר שלי התבצע במעבדה אשר משלבת הנדסת חומרים עם מדעי המוח תחת הנחייתה של פרופסור פולינה אניקווה. במעבדה פיתחנו ננו-חומרים וטכנולוגיות חדישות לצורך הפעלה של תאים בעזרת שדות מגנטיים וכן סיבים פולימריים מולטיפונקציונאליים שמאפשרים הקלטת אותות מהמוח, אקטיבציה של תאים בעזרת אור והזרמת תרופות דרך תעלות והכל דרך סיב פולימרי בעובי שערה. כל התארים הקודמים שלי הם מהטכניון מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית.

הישגים בהם אני גאה...אני גאה במחקר פורץ דרך שביצעתי ב MIT בו הצלחנו לראשונה להשיג שליטה מרחוק על תפקוד של איבר בעזרת שילוב של שדות מגנטיים וננו-חלקיקים מגנטיים. הצלחנו להראות שהפעלה של הבלוטה האדרנלית בעזרת טכנולוגיה מסוג זה מובילה לשחרור מבוקר של הורמונים כגון אדרנלין וקורטיזול. למחקר יש פוטנציאל יישומי עתידי בין היתר גם בהקשר של מחלות נפש ופוסט טראומה.

אם הייתי צריכה לספר על המחקר שלי, הייתי אומרת...המחקר שלי משלב יצירת סיגנל שמתאים לאפליקציות ביורפואית (כגון שדות מגנטיים) ופיתוח של ננו-חומרים שיוכלו לתרגם את הסיגנל הזה להפעלת מנגנונים בתאים בגוף באופן מאוד ספיציפי. המטרה היא גם תיקון של איבר שלא מתפקד כראוי וגם ללמוד על מנגנונים וקשרים חדשים בין איברים שונים בגוף.

החלום והמטרות שלי למעבדה החדשה שלי...אחת המטרות המרכזיות של המעבדה תהיה הבנת הקשר בין תהליכים פיזיולוגיים והמוח. במעבדה אנחנו נפתח שיטות וננו-חומרים שיאפשרו לנו ללמוד על הקשר הזה תוך הפעלת תאים ספיציפיים באיבר,לדוגמא למידת הקשר בין פעילות מעיים ופעילות במוח. הטכנולוגיות שאני מפתחת הן מאוד מולטידיסיפלינריות והדרך היחידה לקדם את המחקר היא הפרייה הדדית ממגוון תחומים. החלום שלי הוא מעבדה שיוצרת שיח בין פיתוח ננו-חומרים, פיתוח אלקטרוניקה ויישומים ביולוגיים. חשוב לי גם ליצור מעבדה מגוונת עם אנשים מרקעים שונים ולייצר סביבת מחקר מהנה ופוריה.

​​כשאני לא באוניברסיטה...מבלה עם המשפחה שלי. אנחנו אוהבים לטייל ולראות נופים חדשים, לעשות קמפינג ולבשל מתכונים חדשים.

אם לא הייתי חוקרת הייתי...מקימה חברת סטארטאפ או רופאה.

ליצירת קשר איתי...dekelr@tauex.tau.ac.il / בנין ברודקום חדר 105