הושק מרכז חדשנות בתחום החיישנים

אוניברסיטת תל אביב ומכון פראונהופר למחקר יישומי בגרמניה השיקו פלטפורמת חדשנות משותפת בתחום החיישנים

13 יולי 2022
אוניברסיטת תל אביב ומכון פראונהופר

אוניברסיטת תל אביב ומכון המחקר הגרמני פראונהופר-גסלשאפט (Fraunhofer-Gesellschaft) הארגון הגדול באירופה למחקר יישומי, השיקו שיתוף פעולה פורץ דרך,  פלטפורמת חדשנות משותפת למחקר יישומי בתחום החיישנים. הפלטפורמה החדשה, קרויה FIP-SENS@TAU

(Fraunhofer Innovation Platform for Sensors and Applied Systems at Tel Aviv University).

הפלטפורמה צפויה לעסוק בחיישנים וביישומיהם במגוון רחב של תחומים, כגון: בטיחות, ביטחון, בריאות, ייצור, תחבורה, חקלאות, סביבה, ועוד.

פרופ' יוסי רוזנוקס מהפקולטה להנדסה, מנהל הפלטפורמה מטעם אוניברסיטת תל אביב, מסביר: "ההסכם החדש נותן מענה לבעיה שהיא קריטית עבור חוקרים ישראלים רבים העוסקים בתחום האינסופי של חיישנים, הן בתעשייה והן באקדמיה.  חוקרים אלה מפתחים ללא הרף רעיונות חדשים, והם זקוקים בדחיפות למקום שבו יוכלו לבחון את רעיונותיהם, לבצע ניסויים להוכחת היתכנות, ולבנות אבטיפוס, לקראת היעד העיקרי: מסחור. פתרונות כאלה ניתנים ברחבי העולם על ידי מכוני מו"פ יישומיים, אך נכון להיום, אין בישראל מכון מסוג זה בתחומי החיישנים והחומרה. הפלטפורמה החדשה, המשלבת בין הניסיון העשיר ותשתיות המחקר המתקדמות של פראונהופר, לבין הידע והמומחיות שלנו באוניברסיטת תל אביב, תספק למפתחי החיישנים פתרונות מקיפים ונגישים תחת קורת גג אחת."

פרופ' נויגבאואר, נשיא פראונהופר-גסלשאפט: "חיישנים הינם מרכיב חיוני בבינה מלאכותית ובממשקי אדם-מכונה, שימלאו תפקיד קריטי בעתידה הדיגיטלי של האנושות. כבר היום אנו חווים שינויים רבים בכלכלה ובחברה הנובעים מהטכנולוגיות הללו - כמו טלפונים ניידים, רכבים אוטונומיים, מיפוי באמצעות לוויינים, שיטות לשחרור תרופות בגוף,ועוד. לנו בפראונהופר יש אמון רב בסצנה הטכנולוגית השוקקת והיצירתית בישראל בכלל, וביכולות המרשימות של אוניברסיטת תל אביב בפרט.

הפלטפורמה החדשה, FIP-SENS@TAU, משדרגת את שיתוף הפעולה, ונותנת מענה לצרכים ההולכים וגדלים של מפתחי חיישנים בישראל, בגרמניה, ובכל העולם."

פרופ' סלבה קרילוב, המנהל הטכני מאוניברסיטת תל אביב הוסיף: "אנו צופים שפלטפורמת FIP-SENS@TAU תתרחב בשנים הבאות ותרכוש לעצמה שם עולמי כספקית בינלאומית של פתרונות למערכות חיישנים חכמות, עבור לקוחות בכל העולם ומכל המגזרים – עסקי, אקדמי, תעשייתי, וציבורי."