ברכות לפרופ' אליעז, ד"ר רוזן וד"ר סוקול על זכייתם במענק DIP

מהקרן הגרמנית-ישראלית למחקר ופיתוח מדעי (GIF)

04 נובמבר 2020
ד"ר מקסים סוקול, ד"ר בריאן רוזן ופרופ' נועם אליעז
מימין לשמאל: פרופ' נועם אליעז, ד"ר בריאן רוזן וד"ר מקסים סוקול

הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב מברכת את פרופ' נועם אליעז, ד"ר בריאן רוזן וד"ר מקסים סוקול מהמחלקה למדע והנדסה של חומרים על זכייתם בפרס DIP מהקרן הגרמנית-ישראלית למחקר ופיתוח מדעי (GIF), יחד עם פרופ' Dierk Rabbe וד"ר Baptiste Gault  ממכוןMax Planck Institute  בדיסלדורף.

זאת הפעם השנייה בה מוענק פרס DIP לחברי הפקולטה להנדסה שמטרתה לחזק את המצוינות בשיתוף פעולה מחקרי גרמני-ישראלי ולתת תמיכה משמעותית בפרויקטים משותפים באיכות יוצאת דופן.

הצוות מקווה לשפר את הביצועים של תאי דלק מימן על ידי שימוש בסוג חדש של חומר דו-ממדי שנקרא "MXenes" כזרז. טכניקות אפיון חומרים ברזולוציה בקנה מידה אטומי יעזרו לחוקרים להבין כיצד ניתן לתכנן MXenes לפעול ביעילות בתאי דלק.