סטודנטים/יות להנדסה ביו-רפואית פיתחו שתל לטיפול בקרע בגיד הכתף

במסגרת תוכנית 'ביומטק'

13 פברואר 2022
צוות חממת טרנדליינס. איציק מאלייב, מנכ"ל חברת STFix ראשון מימין.
בתמונה: צוות חממת טרנדליינס. איציק מאלייב, מנכ"ל חברת STFix - ראשון מימין.

במסגרת תוכנית 'ביומדטק', התוכנית ליזמות ולחדשנות של מכשור רפואי, שהוקמה על ידי פרופ' מיקי שיינוביץ ראש המחלקה היוצא של הנדסה ביו-רפואית באוניברסיטת תל אביב, התגבשה קבוצת סטודנטים וסטודנטיות למציאת פתרון לבעיה של קרע בגיד הכתף.

בעיית הקרע בגיד הכתף הוצגה בפני תלמידי התוכנית על ידי דר' רועי גיגי, מומחה לאורתופדיה, מהמרכז הרפואי תל-אביב ע"ש סוראסקי, במטרה למצוא פתרון טכנולוגי יעיל ואפשרי. בעבודה משותפת אשר הובלה על ידי איציק מאלייב, בוגר תואר ראשון בהנדסה ביו-רפואית, המיזם זכה במימון ראשוני מתוכנית הביומדטק לבניית אב טיפוס ולביצוע ניסיונות התכנות. לאחר שהניסויים עברו בהצלחה, קיבל הפרויקט מימון המשך מהרשות לחדשנות, במסגרת תוכנית קמין.

כיום, לאחר התקדמות משמעותית נוספת זכה הפרויקט במימון של הרשות לחדשנות ונכנס כחברה לחממת טרנדליינס המתמחה במכשור רפואי. את החברה ינהל איציק מאלייב, ופרופ' שיינוביץ ישמש כמנהל הניסויים הפרה-קליניים.