סטודנטים להנדסה בסיור במרכז הייצור של אינטל קרית גת

עוד שיתוף פעולה בין ענקית השבבים לאקדמיה

29 יולי 2019
סטודנטים להנדסה בסיור במרכז הייצור של אינטל קרית גת

בעקבות ההקמה של מרכז הייצור של אינטל קרית גת, אינטל "אימצה" את המחלקה למדע והנדסה של חומרים באוניברסיטת תל אביב. שיתוף הפעולה ההדוק בא לידי ביטוי בנתינת חסות לימי פרויקטים, הרצאות אורח, קורסי בחירה שיוצעו ע"י עובדי אינטל וסיורים במרכז הייצור בקריית גת (הנחשבות כמטלה בקורס "מפגשי מדע וטכנולוגיה", ומזכות בנקודות זכות).

בתאריך ה 28 ליולי 2019, סטודנטים וסגל מהמחלקה למדע והנדסה של חומרים ערך סיור במפעל אינטל בקרית גת. במסגרת הסיור הוסבר לסטודנטים על תהליך מיון וקליטה לעבודה הן במשרות סטודנט והן במשרות בוגרים. רונן פרץ, ממהנדס בכיר, נתן הרצאה מרתקת בנושא "תהליכי הייצור". כידוע מחלקת הייצור של אינטל קרית גת, לב ליבו של המפעל, מייצרת את מעבדי הדור הבא. תהליך הייצור מתבצע באולם עצום בגודלו  שנקרא "חדר נקי". חדר זה נקי פי 10,000 מחדר ניתוח וגדול משני מגרשי כדור רגל. הסטודנטים זכו להצצה קטנה מהחדר הנקי וכן סיירו במעבדות שונות.

יוליה גינדליס, עובדת אינטל ובוגרת התואר הכפול של מדע והנדסה של חומרים בשילוב כימיה מאוניברסיטת תל אביב נתנה לסטודנטים טיפים מניסיונה כעובדת אינטל בזמן התואר וכבוגרת הפקולטה להנדסה.