פרס לפיתוח כרטיס בקרה ראשי לרכב הפורמולה

תחרות הפרוייקטים השנתית של חברת Xilinx

15 נובמבר 2018
חברת Xilinx

חברת XILINX היא אחת החברות הגדולות בעולם בתחום של רכיבים מתוכנתים. לחברה יש תכנית לתמיכה באוניברסיטאות, במסגרתה היא עוזרת ומעודדת את השימוש ברכיבים שלה למטרות הוראה. בבית-ספר להנדסת חשמל של הפקולטה להנדסה ישנן 3 מעבדות לימודיות שמבוססות על רכיבי  Xilinx.

תחרות פתוח עיצוב החומרה של חברת Xilinx נותן לסטודנטים את ההזדמנות כדי להציג את היכולות הטכניות והיצירתיות שלהם. זאת השנה השנייה ברציפות, בה פרויקט של הפקולטה להנדסה זוכה בתחרות, מה שמחזק עוד יותר את שיתוף הפעולה.

על הזוכים והפיתוח

דוד צ'רניאק וליאון בן נדבה, סטודנטים לתואר ראשון,  ביצעו את הפרויקט  " "Automotive Main Control Unitבהנחיתם של יעקב פיינגלרנט וד"ר גבי דוידוב. הפרויקט זכה במקום הראשון בתחרות של חברת Xilinx בקטגוריית הסטודנטים "פתוח עיצוב חומרה" ואף הוזמנו לדאבלין בסוף חודש אוגוסט לטקס הענקת פרס כספי בסך 1500 אירו. בתחרות עצמה השתתפו פרוייקטים מאוניברסיטאות מכובדות באירופה.

דוד וליאון חברים בצוות פרויקט הפורמולה של הפקולטה להנדסה. הם ביקשו לשלב את פרויקט הגמר שלהם עם פעילות רכב הפורמולה והציעו לפתח את כרטיס הבקרה הראשי של הרכב. כרטיס הבקרה הראשי של הרכב, נועד לשלוט על המצערת החשמלית והכנפיים הדינמיות, לאסוף ולעבד נתונים מחיישנים שונים ברכב, ולהעביר את המידע למחשב מרוחק באמצעות Wi-Fi. הפרויקט מהווה בסיס לדגמים עתידיים של רכב הפורמולה.

לתמונות מהתחרות