קבלו את 52 המצטיינים והמצטיינות לשנת תשפ"א

15 נובמבר 2021
מפגש חלוקת תעודות הצטיינות למשתתפי תוכנית המצטיינים
המצטיינים והמצטיינות לשנת תשפ"א

תוכנית המצטיינים של הפקולטה להנדסה בראשותו של פרופ' גלעד יוסיפון, פותחת אפשרויות לימוד ומחקר נוספות לתלמידים מצטיינים כבר במהלך התואר הראשון, ומעודדת תלמידים אלה להמשיך את לימודיהם לתארים מתקדמים בפקולטה. בשנת הלימודים 2020, תשפ"א, סיימו בהצלחה את התוכנית 52 מצטיינים ומצטיינות ולשם כך התכנסנו בתאריך ה- 7.11.21 למפגש חלוקת תעודות ההצטיינות.

במפגש עצמו נהננו מהרצאתה המרתקת של ד"ר בת-אל שני פנחסיק, חברת סגל בבית הספר להנדסה מכנית בנושא "מה אפשר ללמוד ממכניקה של חרקים כדי לפתח רובוטים וטכנולוגיות בהשראת הטבע?". במעבדתה של ד"ר פנחסיק Biomimetic Mechanical Systems and Interfaces מתמקדמים בביומימטיקה. כלומר, לומדים מאופן פעילותן של חיות בטבע, למשל חרקים וזוחלים, על מנת למצוא פתרון לבעיות אנושיות. את הפתרונות הטבעיים מתרגמים לשימוש בחומרים חכמים שהופקו במעבדה, ומנגנונים פיסיקליים והנדסיים, למשל רובוטים, שמחקים את פעולות החרקים והזוחלים.

בתמונה: ד"ר בת-אל שני פנחסיק

בהמשך הערב, התקיימה גולת הכותרת של האירוע לשמה התכנסנו -חלוקת התעודות בנוכחות דקאן הפקולטה להנדסה פרופ' יוסי רוזנוקס

תוכנית המצטיינים והמצטיינות

תוכנית המצטיינים הינה תוכנית הדגל של הפקולטה להנדסה לעידוד וטיפוח ערך המצוינות בקרב תלמידי התואר הראשון בכל מחלקות/ביה"ס של הפקולטה. התוכנית מיועדת למצטיינים ביותר בקרב הסטודנטים בשנת הלימודים השנייה והשלישית ופותחת להם צוהר לעולם המחקר המרתק של חברי הסגל השונים בפקולטה, בכל הדיסציפלינות, ואף מעניקה להם מלגות נדיבות. כנגזרת מהשתתפות במחקר חלק מבוגרי התוכנית ממשיכים לתארים גבוהים במסלול ישיר ומצטרפים לדור העתיד של החוקרים באקדמיה. משתתפי התוכנית מהווים את הקטר של קידום ערך המצוינות בלימודים והמחקר ויש להם תרומה גדולה במשיכת סטודנטים לבחור בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב כמקום הלימודים שלהם.

בתוכנית הסטודנטים נחשפים לכל אורך השנה במפגשים מרוכזים, למרצים ולנושאי מחקר וטכנולוגיה מרתקים הן מהאקדמיה והן מהתעשייה, וכן משולבים סיורים במעבדות מחקר מתקדמות ובתעשייה.

בנימה אישית

"אני מאחל לבוגרים המצטיינים שימשיכו להצטיין ולקדם את המחקר והפיתוח הן באקדמיה והן בתעשייה, שימשיכו להוות דוגמה לכלל הסטודנטים ובפרט למצטיינים שביניהם ושידעו שדלת האקדמיה תמיד פתוחה בפניהם כדי להמשיך ללימודי הדוקטורט ואולי בעתיד אף להצטרף לשורות האקדמיה בתור חברי סגל מובילים בתחומם" מסכם פרופ' יוסיפון.

בתמונה: פרופ' גלעד יוסיפון, ראש תוכנית המצטיינים והמצטיינות

מפגש התנעה לתוכנית המצטיינים תשפ"ב

בתאריך ה- 26.10.21 התקיים מפגש התנעה של תוכנית המצטיינים של הפקולטה להנדסה לשנת תשפ"ב. את המפגש פתחו דקאן הפקולטה להנדסה פרופ' יוסי רוזנוקס עם דברי ברכה, וראש תוכנית המצטיינים פרופ' גלעד יוסיפון. בהמשך שמענו הרצאות משני סטודנטים לתואר שני במסלול ישיר שהינם בוגרי התוכנית - אלמוג גרינברג (הנדסה מכנית) ששיתפה את הסטודנטים בחווית המחקר שלה במעבדה ביוכמניקה, וכן חן סלומון (הנדסת חשמל) שהרצה על המחקר שלו בהנחיית ד"ר נועם בן אליעזר על "זיהוי ויזואלי לעומת ממוחשב של תהליכים פתולוגיים בסריקות תהודה מגנטית".

בתמונה: פרופ' יוסי רוזנוקס, דקאן הפקולטה להנדסה

לקראת סיום המפגש  נהננו מהרצאה מרתקת של ד"ר עופר כפיר, חבר סגל חדש בבית הספר להנדסת חשמל, על "אלקטרונים גולשי-גלים, ואיך מסאג' קוונטי יכולת לתת להם תכונות על".