קבלו את ד"ר ליאור מדינה
חבר סגל חדש בבית הספר להנדסה מכנית
נעים מאוד, אני ד"ר ליאור מדינה.
הגעתי לפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב...מאוניברסיטת קיימברידג' אחרי פוסט-דוקטורט של שנתיים ושנה של פוסט-דוקטורט באוניברסיטת נורת'ווסטרן. את כלל התארים עשיתי באוניברסיטת תל אביב, ככה שהחזרה הינה במלא מובן המילה, חזרה הביתה.
דברים שאני גאה בהם...בעיקר במחקר בו השתתפתי, החל מההבנה שאני הראשון שפותר שבירת סימטריה בקורות עקומות תחת עומס אלקטרוסטאטי וכלה בבניית מודל מקובץ עבור מבנה דו-ממדי עקום. בגלל שמחקרים אלו מהווים מדע תשתיתי של חקר תופעות גרידא, חוקרים מרחבי העולם בתחום ה – MEMS ובתחום מכניקה לא ליניארית הביעו עניין רב בעבודות. בסופו של דבר, אלו הובילו לזכייה בשני מלגות יוקרתיות שלקחו אותי לפוסטים באוניברסיטאות מובילות, שהולידו מחקרים פורצי דרך במבנים מבוססי קיריגאמי ולאחרונה אף כללו מיקרו-מאטה-מבנים חכמים. שני הפרויקטים הראו כי תופעות אותם אנו מחפשים, כגון ריבוי מצבי שיווי משקל או חיוט יציבות, נמצאים דווקא במבנים שלכאורה נראים פשוטים במבט ראשון.
אם הייתי צריך לספר על המחקר שלי, הייתי אומר...שאני חוקר מיקרו מאטה מבנים מורכבים מצומדים חכמים, בעלי מספר שיווי - משקל (יותר משניים) על ידי שימוש במודלים מקובצים, סימולציות נומריות וניסויים במעבדה תוך פיתוח שיטות לאפיונם, בין אם נומריים או ניסיוניים. חקר של מבנים מרובי מצבים יכולים להוות קרש קפיצה לתחום חדש במכניקת מבנים לא ליניאריים ולשמש במגוון רחש של יישומים, בעיקר בתחום המיקרו, החל משימוש במתגים/זיכרונות מכאניים/חיישנים מרובי מצבים וחלה בקצירת אנרגיה מיקרונית, שיכולים לקדם את ה"אינטרנט של הדברים" (Internet of Things).
החלום והמטרות שלי למעבדה החדשה שלי...לפתח מודלים עבור מבנים חכמים, לאפיין אותם, לחקור את ההתנהגות שלהם ולהוכיח כי ניתן להשתמש בהם כפלטפורמה לגילוי תופעות מכניות חדשות מחד גיסא ולמגוון היישומים שפירטתי לעיל, מאידך גיסא. במילים אחרות, לחקור בעוז רוח תופעות שלא נראו קודם ושטרם חשבו שניתן לגלות במבנים לא ליניאריים.
כשאני לא באוניברסיטה...מטייל, עושה כושר, רוכב על אופניים ומנסה מתכונים חדשים במטבח.
אם לא הייתי חוקר הייתי...משתעמם.
ליצירת קשר איתי...medina@tauex.tau.ac.il