ברכות לד"ר אינס צוקר על זכייתה בפרס Green Talent לשנת 2020

מטעם משרד המדע הגרמני

28 אוקטובר 2020
ד"ר אינס צוקר

ד"ר אינס צוקר מבית הספר להנדסה מכנית של הפקולטה להנדסה אוניברסית תל אביב זכתה החודש בפרס Green Talent לשנת 2020. ד"ר צוקר עוסקת רבות סביב משבר המים בעולם. טכנולוגיות הטיפול במים הקונבנציונליות כוללות שימוש אינטנסיבי בכימיקלים ובאנרגיה ואינן יעילות בהסרת מזהמים באופן סלקטיבי ובכך פוגמת במי השתייה שלנו. ד"ר צוקר מביאה פתרונות מתקדמים מבוססים ננוטכנולוגיה בכדי להתמודד עם חסרונות טכנולוגיים אלה.

הפרס ניתן מטעם משרד המדע הגרמני ל 25  חוקרים מבטיחים מרחבי העולם העוסקים ביעדי פיתוח בר-קיימא של האו"ם (United Nations Sustainable Development Goals).

"אני נרגשת לייצג את ישראל בפורום הבינלאומי (הווירטואלי) לשנת 2020 לחוקרי סביבה וקיימות. במשך עשרת הימים האחרונים עבדנו יחד על בעיות גלובליות החל מפעולות אקלים, טיהור מים וסניטציה, שוויון מגדרי ושירותי בריאות אוניברסליים. המחקרים והרעיונות שהוצגו היו מרתקים וזו הזדמנות נהדרת ליצור שיתופי פעולה חדשים!" מספרת לנו ד"ר צוקר בגאווה.

הקליקו לפרטים נוספים