פרופ' דוד זיידמן נבחר לחבר הנאמנים של אוניברסיטת תל-אביב

ועדת מינויים של חבר הנאמנים קיבלה את המלצת הפקולטה להנדסה למינוי

11 מרץ 2019
פרופ' זיידמן מועמד לתפקיד חבר הנאמנים של אוניברסיטת תל-אביב

ועדת מינויים מטעם חבר הנאמנים (BOG) של אוניברסיטת תל-אביב קיבלה את המלצת פרופ' יוסי רוזנוקס ופרופ' נעם אליעז למינוי פרופ' דוד זיידמן מהמחלקה למדע והנדסה של חומרים באוניברסיטת נורת'ווסטרן שבאילינוי לחבר הנאמנים של האוניברסיטה. מידע על סמכויות חבר הנאמנים ניתן למצוא כאן.

תרומתו של פרופ' זיידמן לאוניברסיטת תל-אביב, לפקולטה להנדסה ולמחלקה למדע והנדסה של חומרים באוניברסיטת תל-אביב היא יוצאת מן הכלל והתחילה מאז שפרופ' אליעז שהה בשנת שבתון בקבוצת המחקר של פרופ' זיידמן ועמל במקביל על הקמת המחלקה באוניברסיטת תל-אביב ועל תכנון תכנית הלימודים שלה לתואר ראשון. מאז, פרופ' זיידמן חבר יוזם ופעיל בוועדה המייעצת הבינלאומית של המחלקה. פרופ' זיידמן ורעייתו שושנה אירחו ועזרו לאורך השנים לחברי סגל אקדמי, פוסט-דוקטורנטים ותלמידי מחקר מאוניברסיטת תל-אביב שהגיעו לאזור שיקגו. בנוסף, פרופ' זיידמן סייע ביצירת קשרים עם תורמים פוטנציאליים ובהרחבת שיתוף הפעולה בין המוסדות. מאז 2013, תורמים הוא ומשפחתו באמצעות ארגון ה- AFTAU (American Friends of Tel Aviv University) בשיקגו תרומה המאפשרת למחלקה למדע והנדסה של חומרים לארח מדי שנה עד שני מדענים בעלי שם עולמי לשם מתן שני סמינרים מיוחדים ע"ש משפחת זיידמן, מפגשים אישיים עם חברי סגל ועם סטודנטים, ויצירת שיתופי פעולה מדעיים חדשים – הן ברמת החוקרים והן ברמת המוסדות.

פרופ' זיידמן הוא מדען דגול בעל מוניטין בינלאומי, המייסד והמנהל של המרכז לטומוגרפיית גשש אטומי (NUCAPT) באוניברסיטת נורת'ווסטרן, וזוכה בפרסים יוקרתיים רבים, כולל בחירתו לאקדמיה הלאומית האמריקאית להנדסה וכעמית של האקדמיה האמריקאית לאמנויות ולמדעים.

בצד האישי, פרופ' זיידמן הוא חובב ישראל, ציוני, ותומך גדול של ישראל בפורומים שונים. הוא פגש את אשתו שושנה כהן-סבאן זיידמן באוניברסיטת תל-אביב באוקטובר 1972 ולשניהם יש פינה חמה בלב לאוניברסיטת תל-אביב.