קבלו את ד"ר מיטל גבע

חברת סגל חדשה בביה"ס להנדסה מכנית

08 אוגוסט 2022
ד"ר מיטל גבע
ד"ר מיטל גבע (קרדיט צילום: שחר שחר)

קוראים לי... ד"ר מיטל גבע

הגעתי לאוניברסיטת תל אביב מ...אחרי דוקטורט באוניברסיטת בן גוריון ועבודה כחוקרת במכון מחקר ממשלתי, הגעתי לפוסט-דוקטורט במעבדת הגלים בבית הספר להנדסה מכנית באוניברסיטת תל-אביב. לאחר שנתיים בפוסט, אני נרגשת להמשיך ולהוביל קדימה את המחקר במעבדת הגלים.

דברים שאני גאה בהם (מחקרים/פרסים/הישגים)....במחקר שלי, פתרתי בעיות בנות עשרות שנים בתחום של זרימה דחיסה והתפתחות גלים כתוצאה מרוח. היכולת לכמת תופעה פיסיקלית באמצעות משוואות קסומה בעיני ואני משתדלת להעביר את אותה האהבה לסטודנטים אותם אני מלמדת.

אם הייתי צריך לספר על המחקר שלי בכמה מילים, הייתי אומר....המחקר שלי הוא תאורטי, מכוון לקבל הבנה טובה יותר של תופעות פיסקליות הקשורות לגלים. התאוריות נבדקות כנגד מדידות וניסוים המתבצעים במעבדה. תאוריות המאומתות באמצעות ניסוי הדיר ומבוקר, מהוות אבן דרך להרחבה של התאוריה לתופעות בממדים גדולים, כמו בים ובאוקיינוס. אני מאמינה במחקר רב תחומי המאפשר היכרות עם גישות שונות והתייחסות שונה לבעיות דומות.

החלום והמטרות שלי למעבדה החדשה שלי...המטרה שלי היא להוביל קבוצת מחקר שתקדם את המדע אבל גם שתהנה מהדרך.

שטח האוקיינוסים מהווה כ-70% מפני שטח כדור הארץ. הבנה ותיאור כמותי ונכון של תהליכים בקרבת פני המים, כמו למשל היווצרות גלים ושבירתם, בעלי השפעה מכרעת על נכונות מודלים של חיזוי גלים, מזג אויר ואקלים.

הקבוצה תשלב תאוריה, ניסויים וכתיבת מודלים נומריים, ותשתף פעולה למציאת פתרונות לאותם פערי ידע. מערכות הניסוי במעבדת הגלים יכללו את אמצעי המדידה החדישים ביותר ויאפשרו מדידה מדויקת ונרחבת של אותן התופעות.

כשאני לא באוניברסיטה, אני (תחביב)....עוסקת באמנות וגינון.

אם לא היית חוקר/ת הייתי...אמנית

ליצירת קשר איתי... סטודנטים המתעניינים בלימודים לקראת מסטר ודוקטורט מוזמנים לשלוח מייל meitalgeva@mail.tau.ac.il​​​​​​​