מעבדת הפרויקטים ובית המלאכה של הפקולטה להנדסה סייעה בפיתוח חלקים לבניית רובוט

הרובוט יתחרה מול רובוטים של קבוצות אחרות בארץ ובעולם

15 פברואר 2022
בתמונה: התושבות שנבנו בבית המלאכה שבעזרתן נבנה מרכב ההנעה

יובל ניסן, סטודנט להנדסה מכנית, שנה א', מנטור ומתנדב בארגון FIRST - עמותת חינוך ללימודי STEM (ראשי תיבות של Science, Technology, Engineering ו-Mathematics) שמטרתה לקרב בני נוער לעולם המדע והטכנולוגיה באמצעות תחרויות רובוטיקה ארצית ובינלאומית.

פעם בשנה כל הקבוצות בעולם (כ 20000  קבוצות ב 20 מדינות), מקבלות משימה שעליהן לענות בבניית רובוט שיתחרה מול רובוטים של קבוצות אחרות בארץ ובעולם.

"לפני מספר שבועות פניתי למר דני ברקו, ולאחר סיור במעבדת הפרויקטים שלו נרקם לו שיתוף פעולה עם נבחרת הרובוטיקה - קבוצת הג'וקר - של ארגון FIRST, מהתיכון הרב תחומי ב' בפתח תקווה, שם למדתי ומשמש כמנטור בחמש השנים האחרונות" מספר יובל. "מטרת השיתוף פעולה הייתה גם לצורך שתלמידים ותלמידות יכירו את הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב וישאפו ללמוד הנדסה בעצמם.ן, ובנוסף לצורך עזרה בבניית חלקי הרובוט. עד כה נעזרנו בבית המלאכה לצורך כרסום תושבות לרובוט, והדפסת חלקים בתלת מימד בוצעה במעבדה לפרויקטי גמר של הנדסה מכנית.  החלקים שיוצרו תוכננו ע"י התלמידים משכבות י עד יב. בזכות העזרה של הפקולטה יכולנו לייצר מנגנונים טובים ומדויקים בהרבה מהרמה הרגילה" מסכם יובל.