השקת TAU-SERI

מיזם המחקר להנדסת מערכות בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב

16 יולי 2018
השקת TAU-SERI

ב- 27.6.18 הושק TAU-SERI - מיזם המחקר להנדסת מערכות בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב. בטקס נכחו כ- 170 מוזמנים ממגוון תעשיות ומוסדות, חברי מועדון בוגרי הפקולטה להנדסה ואנשי סגל הפקולטה. באירוע הוצג המיזם ומטרותיו ע"י ראש המיזם, פרופ' יורם רייך. חזון המיזם הוא להוביל המחקר, הוראה, הדרכה ותמיכה בתעשייה בתחומי הנדסת המערכות. המיזם יעסוק בביצוע מחקר בסיסי ומחקרים עם התעשייה, ויהוה מרכז ידע חדשני לנושא בארץ ויכשיר את חוקרי ומובילי התחום בעתיד בתכנית לימודים לתואר שני עם תזה ותואר שלישי בהנדסת מערכות.

פרופ' יוסי רוזנוקס, דקאן הפקולטה להנדסה, נשא דברי ברכה על חשיבות הנושא והקשר בין האקדמיה לבוגריה ולתעשייה. תא"ל רמי מלאכי, מפקד לוט"ם, הסביר בהרצאה מאלפת את אתגרי העתיד בהנדסת מערכות מורכבות מתוך האתגרים בהם הוא עוסק בתפקידו. במיוחד הוא ציין שלושה נושאים:

• שימוש בתהליכים זריזים לפיתוח מערכות מורכבות
  • פירוק מערכות מונוליטיות מורכבות לארכיטקטורה של עשרות ומאות שירותים ואפליקציות
  • והאתגר האחרון הוא אינטגרציה ושילוב של אפליקציות ומערכות קטנות למערכת כוללת באופן רציף.

עוזי אוריון, ממייסדי המיזם, המשיך בהרצאה מרתקת על הקשר בין מוסיקה קלאסית להנדסת מערכות. עוזי הדגים באופן מיוחד על ידי קטעי מוסיקה רבים את מרכיבי המוסיקה הקלאסית ואת תהליך הלחנת היצירות כפרויקט של המלחין, אותו הוא מנהל באופן אינטואיטיבי בשיטות של הנדסת מערכות, תוך התאמה לדרישות, רצונות ובקשות לקוחותיו.

אנחנו קוראים לאנשים מהתעשייה לפנות אלינו עם אתגרי פיתוח או תפעול מערכות המציקים להם. אנחנו קוראים לאנשי מקצוע המעוניינים בלימודי המשך להיות אתנו בקשר לקראת אישור תוכנית הלימודים בתואר שני בהנדסת מערכות עם תזה ותואר שלישי. אנחנו קוראים לכל מי שמעוניין לשתף פעולה להניע חדשנות בהנדסת מערכות, מתחומים מגוונים, ליצור אתנו קשר.

צוות המיזם מודה לפרופ' יוסי רוזנוקס, דקאן הפקולטה להנדסה, על התמיכה, לגילת עובדיה על הארגון המסור של האירוע, לגיא שמיר יו"ר אגודת הבוגרים של הנדסה על התמיכה והעזרה, לצוות אב הבית על הסידור בפועל של האירוע, לגלית בוצר על הטיפול במדיה, ולמעגל המורחב של כ-25 אנשי מקצוע בכירים שמייעץ לנו בדרך.

לתמונות מהארוע