מפגש שנתי של דוקטורנטיות הלומדות בפקולטה להנדסה

שיח פתוח בין חוקרות לדקאן

21 פברואר 2019

כמידי שנה, לקראת יום האשה הבינלאומי, נפגש דקאן הפקולטה להנדסה פרופ' יוסי רוזנוקס עם הדוקטורנטיות הלומדות בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב.

פרופ' רוזנוקס הציג במפגש שהתקיים ביום רביעי ה 20.2.2019, את חזון הפקולטה: להעלות את מספר הנשים הלומדות בפקולטה להנדסה, החל מהתואר הראשון ועד התואר השלישי. כמו כן ציין הדקאן את המאמצים שעושה הפקולטה בשנים האחרונות לגייס לשורותיה כל שנה מספר חברות סגל חדשות. במפגש נכחו גם חברות הוועדה להוגנות מגדרית בפקולטה וחלקו עם הסטודנטיות את נסיונן.

הדוקטורנטיות במפגש ציינו את הקשיים שהן מתמודדות איתם כחוקרות צעירות, כאשר חלקן הן גם אמהות לילדים קטנים. את ההחלטות שעליהן לקבל בנושא יציאה לפוסט-דוקטורט בחו"ל והמשמעות של בחירה בקריירה אקדמית בתחום כה תובעני.

הדקאן ציין את התמיכה שאוניברסיטת תל אביב והפקולטה בפרט נותנות לדוקטורנטיות בעזרת מלגות ייעודיות:

• מלגות הנשיא לדוקטורנטיות מצטיינות היוצאות לפוסט-דוקטורט
  • תמיכה כספית לאימהות לתינוקות היוצאות לכנסים
  • מלגות של הרקטור ושל הפקולטה לדוקטורנטיות היולדות במהלך לימודיהן.

מימין לשמאל(עומדות): לילה וולצינסקי, לירון דוד, הדר טרויגוט, פרופ' רוזנוקס, פרופ' רון, פנינה אפרתי, קארין לבון, זיוה ליפובצקי, מור פלג, הדר כהן דוויק, כיאן קעדאן, ליהי שילה, טליה עדן , טלי דותן

מימין לשמאל(יושבות): פרופ' צור, דר' לכמן, פרופ' זילברמן, ד"ר לסמן