"חלקי חילוף" מלאכותיים שיושתלו בגוף

בכתבה ל - TheMarker מסבירה מירית שרעבי שבעתיד מקווים שהחומר שיופק מהאלמוג יוכל להיות הבסיס ל"חלקי חילוף" מלאכותיים שיושתלו בגוף.

07 אוגוסט 2017
"חלקי חילוף" מלאכותיים שיושתלו בגוף

מירית שרעבי, דוקטורנטית מהמחלקה למדע והנדסה של חומרים, בהנחיה של פרופ' ראמי חג'-עלי מבית הספר להנדסה מכנית ושל פרופ' דפנה בניהו מהפקולטה לרפואה, מנסה לענות לשאלה המעניינת את כולנו: "האם בעתיד לבני האדם יהיה שפע של איברי גוף להחלפה?"

עפ"י מירית "יש כמה שיטות של הנדסת רקמות: יש חוקרים שמנסים לגדל תאים שבסופו של דבר ייצרו רקמה. זו ביולוגיה. בשיטה אחרת, מוצאים חומר שישמש פיגום לתאים, במטרה שהם יגדלו על הפיגום וייצרו את הרקמה בצורה הרצויה. הגישה שאני עובדת בה היא שונה: אני משתמשת בחומרים שהתאים אוהבים, אבל העבודה היא ללא תאים, ואנחנו מנסים לחקות את הרקמה המקורית, כולל את ההתנהגות המכנית שלה". שרעבי מדגימה כיצד העור בזרוע שלה נמתח וחוזר למקום, כדוגמה להתנהגות מכנית.

עוד על המחקר ולראיון המלא במגזין Themarker

מירית שרעבי