חו"ל לא בא בחשבון אבל חלל כן

לראשונה, קורס בינלאומי העוסק בניטור התפשטות מחלות דרך לוויינים

23 ספטמבר 2020
מלודי קורמן-שדמי
מלודי קורמן-שדמי בלמידה בזום

מלודי קורמן-שדמי סיימה במאי האחרון את התואר הכפול בהנדסה מכנית ומדעי כדור הארץ. בפרויקט הגמר שלה היא ניהלה את הצוות המכני של הננו-לוויין הראשון של האוניברסיטה, שאמור להיות משוגר בינואר הקרוב. היא עובדת כבר שלוש שנים בקרן רמון ושנתיים כעוזרת הוראה מטעם היחידה למעורבות חברתית בקורס הבחירה בהנדסה ״ננו-לוויינים״. בימים אלו היא מתכננת להתחיל תואר שני באוניברסיטה.

 

מלודי משתתפת כרגע בקורס מקוון ISP-Interactive Space Program של אוניברסיטת החלל הבינלאומית ISU-International Space University. זהו קורס ראשון מסוגו, שנולד עקב המצב בעולם עם התפשטות COVID-19. בקורס משתתפים 86 אנשים מרחבי העולם, מאזורי זמן שונים ומתחומי עיסוק שונים (הנדסה, מדעים, עריכת דין, מנהל עסקים, סוציולוגיה, רפואה, מדעי החיים ועוד) שלכולם עניין משותף בתחומי החלל. 

 

הקורס בא ללמד כיצד החלל יכול לעזור בניטור, התכוננות, מיתיגציה ומניעה של מגפות גלובליות, וכולל הרצאות מגוונות בתחומי החלל והרפואה, פגישות עם מומחים עולמיים וסדנאות עבודה. כחלק מגישת הלימוד הנהוגה באוניברסיטת החלל הבינלאומית, חלק משמעותי בקורס הוא עבודת צוות על פרויקט משותף. "אנו מחולקים לשלושה צוותים, כאשר הצוות שלי מתמקד בשאלת המחקר אודות שימוש ביישומי חלל לטובת ניטור מגיפות. בתוך הקבוצה אנו מתנהלים בצורה עצמאית לחלוטין ומנסים לתמרן בין גישות ותחומי המומחיות השונים של כל חברי הצוות בכדי להגיע לתוצר הסופי" מספרת מלודי.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>